Италия - класическите градове

Италия - класическите градове

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Венеция

(около 1150 километра)

Около 12:30 часа - отпътуване от София от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

Ден 2: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време или по желание посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

Ден 3: Венеция – Болония- Рим

(около 550 километра)

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим. Нощувка.

Ден 4: Рим

Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъка "Сант’ Анджело"; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълма Челио; аквадукта на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция", колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил, Капитолийския хълм, Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.

Ден 5: Рим

Закуска. Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини, църквата "Света Агнезия в Агония", двореца "Памфили", Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра, Сената на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; Виа дел Корсо – главната пътна артерия в каменното сърце на града, фонтана "Ди Треви"; площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти". По желание екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

Ден 6: Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме – Флоренция

(около 480 километра)

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Отпътуване за Пиза – град, превърнал се в емблема на Италия. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 7: Флоренция – София + НОЩЕН ПРЕХОД

(около 1380 километра)

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 часа.

Ден 8: София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.