Екскурзия класически градове Испания

Класическите градове на Испания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 София – Барселона

Полет София – Барселона с авиокомпания European air charter. Кацане на летище Ел Прат. Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на район Каталуния – един от най-обичаните градове, който за да можеш да разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще преминем през: визитната картичка на града „Саграда Фамилия“ (отвън); две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антонио Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера (отвън); емблематичния булевард Грасия; площад Испания, монумента на Христофор Колумб, Свободно време по прочутата улица Рамбла и Готическия квартал. Възможност за самостоятелно разглеждане на Аквариума. Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 2 Барселона-Монсерат ( около 60 км)

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до манастира „Монсерат“, живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане при минимум 22 души).

Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 3 Барселона-Валенсия ( около 350 км)

Закуска. Отпътуване за Валенсия- - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културния комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централния площад с Кметството и Историческия музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство.Настаняване и нощувка в района на Валенсия.

 

Ден 4 Валенсия-Толедо-Мадрид ( около 400 км)

Закуска.Отпътуване за Мадрид. Посещение на старата столица на Испания – Толедо, хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции.

Туристическа програма в Толедо: разглеждане на Катедралата и Църквата „Санто Томе „ с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, посетителят се пренася в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най–значимите градове в Европа.Настаняване и нощувка в района на Мадрид.

 

Ден 5 Мадрид

Закуска. Туристическа програма в Мадрид: Кралския дворец/отвън/; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще имате възможността да се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето с ягодовото дърво, на „Пласа Майор” ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид. Следобед - по желание допълнителна екскурзия - посещение на музея Прадо съхранил шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес с екскурзовод. Нощувка в района на Мадрид.

 

Ден 6 Мадрид-Сарагоса ( около 320 км)

Закуска. Свободно време в Мадрид да посещение на Кралския дворец. Около 14:00 ч. отпътуване за Сарагоса – столицата на провинция Арагон, важно религиозно средище. Посещение на Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базиликата, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, и която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария Нощувка в района на Сарагоса.

 

Ден 7 Сарагоса-Лерида -Барселона (около 300 км)

Закуска. Отпътуване за Барселона с кратка спирка в гр.Лерида. За основна забележителност и символ в града се приема Старата катедрала, която съдържа елементи както от романски, така и от готически стил. Носи името Seu Vella, което в превод означава Старият трон.През 18 в. е използвана като военна крепост, но след приключване на военните размирици отново е с отворени врани за многобройните си посетители. Кратка разходка в стария град. Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 8 Барселона-София

Закуска. Трансфер до летище Ел Прат. Полет за София. Кацане на летище София.