Круиз по Светите земи за Коледа

Круиз по Светите земи за Коледа

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

София - Пирея, Атина

Отпътуване от София в 22:30ч. от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.


Ден 2

Пирея

Настаняване в круизния кораб. В 15:00 отплаваме. През първата ви нощувка на борда ще имате възможност да релаксирате и да се отдадете на гостоприемството в очакване на новите приключения на това пътуване през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят. Вечеря, нощувка и увеселителни програми на борда на круизния кораб.

 

Ден 3

Солун, Гърция

В 08:00 часа корабът акостира на пристанището в Солун. Свободно време. Корабът отплава в 15:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.


Ден 4

Измир, Турция

В 09:00 часа круизният кораб акостира на пристанището в Измир. Свободно време. Корабът отплава в 15:30 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 5

Крит, Агиос Николаос, Гърция

Намираме се на най-големия и най-южен гръцки остров - остров Крит / гр. Агиос Николаос / от 8,30ч. до 15,00ч.; Градът носи името на Свети Никола, считан за покровител на моряците и на цяла Гърция. Град Агиос Николаос, столицата на Източен Крит, е разположен в красивия залив Мирабело и е построен върху руините на древния град Лато прос Камара. Туристическа атракция е лагуната на езерото Вулисмени, където според легендите се е къпела Афродита. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 6

Анталия, Турция

В 10:00ч корабът акостира в живописния курорт Анталия, заобиколен от високи планини и известен с красивите си плажове. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 7

Лимасол, Кипър

В 07:00 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Имаме свободно време, както и възможност за допълнителни екскурзии. Отплаваме в 12:30 часа. Обяд, забавления, вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 8

Александрия, Египет

В 07:00 часа круизният кораб акостира в Александрия – най-голямото морско пристанище и втория по големина град в Египет. По желание - възможост за Целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро" Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсова пирамида с допълнително заплащане. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 9

Александрия, Египет

Разположен северозападно от делтата на Нил, Александрия е най-голямото пристанище в Арабска република Египет и един от големите летни курорти на Средиземно море. Възможност за допълнителна екскурзия в Александрия. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 10

Хайфа, Израел

В 09:00 часа корабът акостира в Хайфа, третият по големина град в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Йерусалим – Витлеем с включен обяд. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 11

Хайфа, Израел

Възможност за полудневна допълнителна екскурзия по ваш избор. В 16:00 часа корабът отплава. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

 

Ден 12

Открито море

През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се насладите на забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 13

Лаврион, Атина, Гърция - София

Корабът акостира на пристанище Лаврион около 08:30 часа. Отпътуване с автобуса за България. Пристигане привечер.