Нова година в Платамон, Гърция

Нова година в Платамон, Гърция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Хотелът се намира точно преди Темпи, с панорамна гледка към Егейско море. Хотелът разполага с комфортни стаи, които могат да се настанят 2-4 души, или с изглед към планината или към морето. В близост до хотела се намира Замъкът на кръстоносците, познат като Дворецът „Платамонас”, от който се разкрива незабравима гледка към морето и близката околност, в която се организират множество културни изяви.

Хотелът разполага с редовен микробус до плажа през деня (през летните месеци).

Намиращият се в близост плаж /2 км/ с кристално чиста вода бива награждаван всяка година с наградата „Синьо знаме”.

Над хотела се издига митичният Олимп – най-високата и впечатляваща планина в Гърция.

Древният Дион и живописното село Литохорио са две много интересни за посещение места в подножието на планината. В основата на Олимп – на мястото, където той се отделя от близката планина Кисово и където протича реката Пиниос, образуваща долината на Темпи, се намират редица красиви села – някои от тях крайбрежни, други – планински, изградени от камък и носещи духа на традицията, като изпълняват целта на своето съществувание – да се прилагат правилата за отлично гостоприемство, наследена от бащата на олимпийските богове – безсмъртния Зевс.

Разстояния: 110 км от солунското летище „Македония”; на магистралата Солун – Атина; извън туристическия град Платамон; бърз и лесен достъп до пътищата, водещи към градовете Катерини и Ламия; 50 км от зимния туристически център Елатохори; 500 м от бреговата линия на Пиерия с нейните кристално чисти води и организирани плажове с ресторанти, барове и модерен пазар.

В хотела:

Един басейн със сладка вода за възрастни и един по-малък – за деца, са разположени в зелените градини на хотела. Ресторантът работи както a la carte (по поръчка според менюто), така и чрез избор от бюфет на разнообразни топли и студени храни и десерти. В менюто е включена пълна гама от напитки по избрани вина, произведени в региона. През лятото огромна тераса с изглед към басейните и морето допълва основния ресторант.

Стаи:

Единични стаи - Две стаи с широк двоен креват, с маркови екологични ортопедични или анатомични матраци и подложки, нощни шкафчета, телевизия, баня и тераса.

52 стандартни стаи - комфортни помещения, две отделни легла. Три от двойните стаи на хотела са свързани с междинна врата.

Тройни стаи - 19 просторни и светли стаи с по три отделни легла за много комфорт.