Великден във Волос

Великден във Волос

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 – 506 км. 
Отпътуване от София в 5:30 ч. от площад „Руски паметник“ от страната на пощата.
Преминаване на граничните пунктове при Кулата/Промахон или Илинден / Екзохи.
Отпътуване за Солун – вторият по големина и значение град в Гърция. Туристическа програма в Солун – Бялата кула, Паметника на Александър Македонски, възможност за самостоятелно посещение на църквата „Свети Димитър“ – Солунският чудотворец, където се намира гробът на светеца и възможност за самостоятелно разглеждане на църквата отвътре. Свободно време за разходка, обяд или кафе и узо на крайбрежния булевард. Отпътуване към Неа Анхиалос – крайморски град, построен по северозападното крайбрежие на залива Пагаситикос, известен с прекрасните си плажове. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 – 91 км.
Закуска. Отпътуване към град Волос. Град Волос, един от най – големите гръцки градове и едно от най – важните пристанища в страната. Естествено пристанище на залива Пагаситикос и на един дъх разстояние от планината Пелион, Волос съчетава цялото очарование на морето с мистичната красота на планината на кентаврите. Градът е свързан с прочутия поход на аргонавтите, един от най – великите в гръцката митология. Разходка в центъра на града и разглеждане на най – големите забележителности на града - „Арго“ - мистичен кораб, останал известен в цял свят чрез легендата за похода на Язон и аргонавтите до Колхида; посещение на църквата „Агиос Николаос“ и площад „Elftherias“. Свободно време за разходка. Отпътуване към Милиес. Възможност за пътуване с Влакчето на Пелион. Влакчето тръгва от Милиес и пътува из планината, пресичайки потъналите в зеленина склонове по красив планински маршрут с обща дължина 15 км., за 90 минути. Маршрутът е изпълнен с природна красота и със стари, но изкусно изработени конструкции – подпори, сводести мостове, арки и входове на тунели.
Забележка: Има пешеходен преход около 40 минути бавен ход от гара Милиес до село Милиес. 
Отпътуване към хотела. Вечеря.

Ден 3 – 62 км. 
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане полудневно пътуване до Макриница и Портария. Отпътуване към хълмовете на планината - зелената планина на легендите и кентаврите и една от най-красивите и пленителни планини в Гърция.
Когато посетите Пелион, ще разберете, че не сте пристигнали просто в още една туристическа дестинация, а във вашия дом в Гърция, за който винаги сте мечтали. Селцето, намиращо се в подножието на Пелион, е традиционно село поради възхитителния природен пейзаж, специфичното си културно наследство и характерната местна архитектура. Отпътуване към село Макриницa – най-представителното село на Пелион. Запазило е непокътната традиционна местна архитектура. Цялото село представлява автентичен образец на местната традиция – калдъръмени улици, покрай които са разположени чешми. Не случайно наричат селото „балконът на Пелион“, от тук се разкрива спираща дъха гледка към град Волос и залива Пагаситикос. Отпътуване към хотела.
Празничен Великденски обяд с традиционно печено агне и традиционни гръцки специалитети. Нощувка.

Ден 4 – 506 км.
Закуска. Отпътуване към Серес. Древното име на града е Сирис – идва от „сириос“ („слънце“), като днес отговаря напълно на името си, посреща гостите с много слънце, цветни хвърчила, вкусотии от месо и най-добрите гръцки сладкиши. Днес модерен, по средиземноморски уютен град и дълбоко свързан с българската история.
Отпътуване към България. Завръщане в София късно вечерта.