Стара Загора и Пловдив

Стара Загора и Пловдив

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1

Отпътуване в 7:00 ч. от площад „Александър Невски “ в посока село Коньово, Нова Загора. Посещение на мемориален комплекс „ Дом на доброто“ – посветен на Дядо Влайчо. Дядо Влайчо е безсребърник, посветил своя дълъг и пълен с изпитания живот за добруването на хората. Живял като аскет, преминал през огъня на войната и лагерите, пребродил всички пътища на България, докоснал душите и сърцата на хиляди хора, помагал на свои и чужди, на приятели и врагове.” В параклиса „Свети Стефан”, който Дядо Влайчо почитал като свой покровител, са положени в гранитен саркофаг костите му.

Отпътуване към град Стара Загора, един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. Настаняване в Fox Rooms Aparthotel или подобен. Свободно време за почивка и обяд. Пешеходна разходка в централната част с възможност за разглеждане на Старозагорската опера, Драматичния Театър „Гео Милев“, Античния форум Августа Траяна, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, сградата на Съда. Разглеждане на Форума на Античния римски град Августа Траяна. Свободно време.  Нощувка

 

Ден 2

Отпътуване за Пловдив в 10:00 часа. Пешеходна разходка в Стария град на Пловдив - Античния театър, църквите “Св. Богородица“ и “Св. Константин и Елена“, Етнографския музей и др. Свободно време в града под тепетата за вкусен обяд. Тъй като Пловдив е калейдоскоп от различни култури, в това число и кулинарни тук можете да опитате специалитети на арменската, турската, гръцката дори и френската кухня. Към 16:00 часа отпътуване за София.