Студентски празник, Грийн Хил хотел

Студентски празник, Грийн Хил хотел

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени

  Хотелски комплекс „Грийн Хил“

с. Станчов хан, община Трявна

 

Хотел "Грийн Хил" е тризвезден хотелски комплекс за целогодишен туризъм. Комплексът е разположен на около 12 км югоизточно от гр. Трявн,а в с. Станчов хан, в полите на Тревненската планина, в района на природен парк "Българка". Прекрасната и недокосната от икономическа дейност природа предлага отлични възможности за разнообразни пешеходни и вело-маршрути и активности.
Местоположението, спокойствието, здравословният климат и уникалният въздух са чудесни предпоставки за пълноценен отдих. Базата на хотела е подходяща за фирмени обучения, конференции и събития; тийм-билдинги; зелени и езикови училища; семейни тържества.
 

Настаняване:
Хотелската база разполага с 71 легла, от които 52 основни и 19 допълнителни, разположени в 22 двойни стаи и 4 апартамента. На разположение на гостите на хотела е конферентна зала със 70 места; релакс център с малка фитнес зала, сауна, парна баня и открит басейн.  Ресторант с 80 места, предлагащ традиционна българска кухня  и градина са също на разположение на всички гости, почиващи в  комлекса.

Гостите на хотелски комплекс "Грийн хил" могат да допълнят престоя си с различни активности и посещения на туристическите забележителности в региона, като информация за тях могат да получат ежедневно на рецепцията на хотела. Районът е картиран; маркирани са основните туристически маршрути; изградени са еко-пътеки и места за отдих; скално катерене; езда; ловен и риболовен туризъм; планинско колоездене; демонстрации на местни занаяти и обичаи; дегустации на традиционни ястия и напитки и др. 

Забележителности в района

Станчов хан е планинско село в община Трявна, разположено на 12 км югоизточно от града. То е добър изходен пункт за еко туризъм по маркирани маршрути, лов, риболов, конна езда, велотуризъм, скално катерене, фото и офроуд сафарита, посещения на пещери. Територията на селото се обхваща от Природен парк "Българка", където са разположени множество хижи и интересни природни забележителности. Някои от тях са:

  • Виканата скала
  • Големия бук
  • Скален венец - Мъхнатите скали.

В парка има и защитени местности: Столища, Студен кладенец (в землището на село Станчев хан), Мехченица - Йововци (която включва и останките от римския път Верейски друм), Естествено тисово находище (близо до с. Кръстец). До Станчов хан се намира и Сухата пещера.

На територията на Природен парк Българка има множество интересни пещери. Тук са разположени и няколко еко пътеки, които разкриват невероятните красоти на Тревненския балкан и голямото био разнообразие в парка.

Почитателите на културно-историческия туризъм могат да посетят близката Трявна (12 км), където могат да видят старинния мост и Часовниковата кула в центъра на града, множество старинни църкви и възрожденски къщи, които оформят архитектурен музеен комплекс на открито.

На 30 км от Станчов хан се намира Габрово, а на 35 км се намира АЕК Етъра. Соколският манастир и защитената местност около него също са в близост и заедно с Етъра и Габрово са чудесни дестинации  за еднодневни екскурзии.

Почитателите на ските могат да посетят и местността Узана, където има добри условия за каране на ски през зимата.

Условия за риболов има в река Белица,  която минава през Станчов хан и Вонеща вода преди да се влее в р. Янтра. В близост са вр. Бъзовец и туристическия заслон под него, заслон Царски камък при вр. Голям Кръстец и няколко хижи - Кръстец, Ивайло, Българка и др.