Нова година в Албания

Нова година в Албания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 /30.12.22/: СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС

Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на European Air Charter. Кацане на летището в Тирана. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, Настаняване в избран хотел. Информационна среща с представителя на агенцията Нощувка.

 

Ден 2 /31.12.22/: ДУРЪС – ТИРАНА –КРУЯ- ДУРЪС / преход 120 КМ , 2,5 часа/

Закуска. Свободен ден или допълнителна екскурзия: Тирана – столицата на Албания и Круя – Светът на Скендербе

Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Круя.- градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с посещение на Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ.

Връщане в хотела в Дуръс. Подготовка за празнична вечеря в хотела.

ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2023 ГОДИНА! Нощувка.

 

Ден 3 /01.01.23/ : ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС / преход 100 км в посока, около 1,5 часа /

Късна Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия: Берат – градът на хилядите прозорци. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 /02.01.23/: ДУРЪС – СОФИЯ / преход 50 км в посока, 1 час/

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България.