Круиз Дубровник, Котор, Бари, Корфу и Кефалония

Круиз Дубровник, Котор, Бари, Корфу и Кефалония

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 (петък)

София- Пирея

Отпътуване от София в 20:30ч от Автогара Сердика (пред Централна гара), нощен преход до пристанище Пирея.

 

Ден 2 (събота)

Пирея

Настаняване в круизния кораб Celestyal Journey в 10:00. Отплаване в 13:00. През първата нощувка на борда ще имаме възможност да релаксираме и да се отдадем на гостоприемството, в очакване на новите приключения на този вълнуващ круиз. Вечеря, увеселителни програми. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 3 (неделя)

Кефалония (8:00 часа – 17:00 часа) Нашата първа спирка е остров Кефалония, най-големият остров в Йонийското море, който впечатлява с прекрасната си природа – от лазурните сини води и ситен пясък, до множество пещери, очарователни села и покрити с ели земи. Възможност за допълнителна екскурзия Най-доброто от Кефалония. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 4 (понеделник)

Дубровник (12:00 часа -02:30 часа)

Докато наближаваме Дубровник, нашите погледи ще бъдат насочени към извисяващите се градски стени. Градът е включен в списъка на ЮНЕСКО и привлича хиляди туристи със своята история, култура и плажове. Старият град ще ни пренесе назад в миналото с варовикови улици и барокова архитектура, а новият – ще ни впечатли с атмосферата в привидно безкрайните барове, кафенета и ресторанти. Възможност за допълнителна екскурзия Пешеходна обиколка на Дубровник. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 5 (вторник)

Котор ( 08:00-17:00 часа)

Нашата следваща спирка е заливът на град Котор – вдъхновяващ фон на средновековен лабиринт от зашеметяваща архитектура, венециански дворци, богато украсени църкви, музеи и площади, наситени с кафенета, барове и ресторанти. Историята на града, част от културното наследство на ЮНЕСКО, може да бъде проследена до древни римски времена, и комбинирано с великолепната природа, го прави посещавано място от хиляди туристи годишно. Възможност за допълнителна екскурзия Исторически Котор и Будва. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 6 (сряда)

Бари (8:00-17:00 часа)

Италианският пристанищен град Бари предлага забележителна комбинация от старо и ново, с исторически църкви, замъци и пиаци, разположени в близост до модерни галерии, магазини и музеи. Ще открием изобилието от природни чудеса –сред които и пещери, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Със своите спиращи дъха плажове и ресторанти от световна класа, Бари е незабравима морска дестинация. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 7 (четвъртък)

Корфу (8:00-17:00 часа)

Нашата следваща спирка е град Корфу, който е космополитен, очарователен и приятелски настроен. Можете лесно да се изгубим, докато изследваме тесните улички, попиваме атмосферата и се срещаме с местните жители в едно от многото кафенета, барове и ресторанти. Ще бъдем изненадани от италианското усещане, което се дължи до голяма степен благодарение на венецианската архитектура, но няма да останем изненадани от топлото гръцкото посрещане. Възможност за допълнителна екскурзия Обзорна екскурзия на о.Корфу – Керкира . Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 8 (петък)

Катаколон (08:00-14:00 часа)

Докато акостираме в заспалото рибарско селище Катаколо, никога не бихме си представили тайния скъпоценен камък, който той пази. Наблизо е древният град Олимпия, който носи богатство от безценни артефакти и скулптури, докато същевремено 50-километров пясъчен плаж с кристално сини води предоставя място за релакс. Възможност за допълнителна екскурзия Олимпия и Археологическият музей . Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 9 (събота)

Пирея

Корабът акостира на пристанище Пирея около 07:00 часа. След закуска, ще слезем от кораба и ще отпътуваме за България. Пристигане в София привечер.