Дунавски перли и марципан

Дунавски перли и марципан

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 Пазарджик – Будапеща

Отпътуване 22.30 ч. от Пазарджик, Старата Автогара/магазин Била/. Отпътуване от София в 23:30ч. за Унгария. Нощен преход.

 

Ден 2 Будапеща

Пристигане сутринта в Будапеща. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод с продължителност около 3,5-4 часа: Площада на героите, най-стария градски парк в света, с намиращия се на неговата територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, Зоопарка и Банята 'Сечени' ; бул. 'Андраши' с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла - Будапещенската опера ; река Дунав с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa - едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света; Програмата продължава на територията на Будайската крепост с Кралския дворец и дворцовата градина, както и новите архитектурни елементи на територията на Палата, реконструирани неотдавна по фото-документи, в рамките на Националната Програма Хаусман: декоративните фонтани на Замъка, новото превъплъщение на двора Csikós с Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ни отвежда към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. 'Тарнок', достигайки до Рибарските кули, с храма на Матяш и площада 'Св.Троица'. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.


Ден 3 Будапеща – по желание екскурзия до Сентендре

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси или шопинг.

По желание (с допълнително заплащане - 20 eвро при мин. 25 туристи) еднодневна екскурзия до Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана.

Връщане в Будапеща. По желание разходка с корабче по р. Дунав (25 евро).

По желание вечеря в типичен унгарски ресторант – чарда (35 евро).

Нощувка в Будапеща.

 

Ден 4 Будапеща – Виена

Закуска. Свободно време в Будапеща или Целодневна екскурзия до Виена /срещу допълнително заплащане- 35 евро, 25 евро за дете до 12 години/. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: площад Мария Терезия, дворeца "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света построен по поръчка на принц Савойски и дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил, Виенската опера, катедралата "Свети Стефан", Университета. По желание и срещу доплащане посещение на лятната резиденция на Хабсбургите двореца Шьонбрун с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език (35 евро).

Посещение на Пратера. Отпътуване за Будапеща. Нощувка.


Ден 5 Будапеща – Пазарджик

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане - вечерта.