Уикенд в Амстердам

Уикенд в Амстердам

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1: София – Амстердам

Отпътуване от летище София (терминал 2) в 22:05 ч. за Амстердам с полет на авиокомпания "Transavia". Пристигане на летището в Амстердам в 23:50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Амстердам след полунощ. Нощувка.

 

Ден 2: Амстердам

Закуска. Туристическа програма в Амстердам - един от най-необикновените и впечатляващи градове в Европа: Катедралата – най-старата сграда в града; емблематичният квартал на червените фенери; площад "Дам"; Музеят на мадам Тюсо; пазарът на цветята – своеобразна изложба на най-различни видове цветя и сувенири; кралският дворец  – прекрасен образец на класическата холандска архитектура, считан през 17 век за осмото чудо на света, тъй като по това време в никоя държава не е имало подобен параден дворец за държавни чиновници. По желание разходка с корабче по каналите на Амстердам. Свободно време в Амстердам с възможност за посещение на „Музеумплейн“ – района на най-известните музеи в Амстердам (Националният музей – най-голямата колекция от произведения на изкуство на Холандия, Градският музей – един от най-значимите музеи в Европа за модерно и съвременно изкуство, Музеят на Ван Гог). Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 3: Заансе Сханс – Волендам

Закуска. Свободно време в Амстердам (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Заансе Сханс и Волендам. Посещение на Заансе Сханс - музей под открито небе с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти. Градчето е изпъстрено с уникални работещи вятърни мелници; автентични работилници за производство на дървени обувки, порцеланови изделия и керамика, лъжички; мандра за кашкавал и сирена; магазин за диаманти; старинен магазин за най-различни видове кафе и безупречно подредени зелени къщички, които връщат назад във времето, някъде около средата на 17 век. Свободно време за разходка. Отпътуване за Волендам - типично холандско рибарско селище, известно със своите стари рибарски лодки и традиционното облекло, което все още носят някои жители. Връщане в хотела в Амстердам. Нощувка.

 

Ден 4: Амстердам – София

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж). Свободно време в Амстердам (необходимо е ползване на градски транспорт). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.10 ч.на авиокомпания "Transavia". Кацане на летище София (терминал 2) в 21:55 ч.