Самолетна екскурзия до Лондон

Самолетна екскурзия до Лондон

Маршрут:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Ден 1
Отпътуване от терминал 1 на летище София в 06:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Лондон. Пристигане на летище Лутън в 07:30 ч. Панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод на български език: Уестминстърското абатство; знаменитият часовник „Биг Бен“ и сградата на Парламента; дворецът „Уайтхол“; улица „Даунинг стрийт“ с резиденцията на британския министър-председател; площад „Трафалгар“; Колоната на Нелсън; Бъкингамският дворец; катедралата „Сейнт Пол“ и Лондонското сити. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.) Свободно време – необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Нощувка.

 

Ден  2

Закуска. Свободно време в Лондон (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или по желание еднодневна екскурзия до замъка "Уиндзор" и Оксфорд. Отпътуване за замъка "Уиндзор" - официална резиденция на Кралицата и най-големия обитаeм замък в света, кралска резиденция от преди 900 години: кралските апартаменти, приемните зали и кралската дворцова капела „Сейнт Джордж“. Отпътуване за Оксфорд – един от най-старите университетски градове в Англия, датиращ от 13 век: пешеходна разходка покрай най-известните колежи, в които са учили популярни личности и държавници, както и покрай "Крайстчърч Колидж", където е сниман филмът "Хари Потър". Връщане в Лондон. Нощувка.

 

Ден 3
Закуска. Свободно време в Лондон (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или туристическа програма по желание:

Сутрин: Круиз по река Темза до Гринуич - град с богато историческо минало. Тук се намира Кралската обсерватория, която измерва световното време и откъдето преминава нулевия меридиан (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).

Следобед (избира се една от двете екскурзии):

1. Посещение с местен екскурзовод на Уестминстърското абатство и Сградата на парламента (с включени входни такси за двата обекта). Уестминстърското абатство е една от най-големите забележителности на Лондон. В катедралата се провеждат коронациите на британските владетели от XI век насам и кралските сватби. Тук са погребани и известни личности като Уилям Шекспир, Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Чарлз Дикенс, редица монарси и много други. Сградата на Парламента в Лондон се гордее с възхитително съчетание на неокласически и средновековни постройки, красиви колекции от мебели, произведения на изкуството и с цялата си 900-годишна история. Комплексът на Уестминстърското абатство и Уестминстърския дворец са в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).

2. Посещение с местен екскурзовод на крепостта „Тауър“ и пешеходна обиколка на Лондонското сити (с включена входна такса за крепостта). „Тауър“ е служела като крепост, кралски дворец, затвор, а също и като място за екзекуции и мъчения, оръжейна, хазна, зоологическа градина, кралския монетен двор, офис за обществени архиви, обсерватория, а днес е домът на Коронните скъпоценности на Обединеното кралство и част от списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията продължава с пешеходна обиколка в Лондон Сити - малък квартал в центъра на Лондон и историческото сърце на столицата – Тауър Бридж, катедрала „Свети Павел“ (отвън), Музеят на Лондон, колоната, посветена на Големия пожар, финансовият център (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) Нощувка.

 

Ден 4

Закуска (сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летище Лутън. Отпътуване за България в 08:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане в 13:10 ч. на терминал 1 на летище София.