Париж през пролетта

Париж - 3 нощувки

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Париж

Отпътуване в 13:50 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Париж. Пристигане в 15:50 ч. на летище Бове. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2: Париж – Дворецът "Версай" – Париж

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. Свободно време в Париж - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до двореца "Версай" – дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия). Нощувка.

Ден 3: Париж

Закуска. Свободно време в Париж с възможност за индивидуално посещение на Айфеловата кула или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт):

1. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка.

2. Посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи.

3. Посещение на Опера „Гарние“ с екскурзовод на български език - най-известната френска опера, както и най-красива от всички сгради във Франция.

4. Индивидуално посещение на кабаре "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото. 

Нощувка.

Ден 4: Париж – София

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Париж – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България в 16:25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на Терминал 1 на летище София в 20:05 ч.