Обиколка на Испания

Обиколка на Испания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

София - Барселона

Полет София – Барселона с авиокомпания България Еър в 10.10 ч. Кацане на летище Ел Прат в 12.10 ч.Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на район Каталуния – един от най-обичаните градове, който за да можеш да разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще преминем през: визитната картичка на града „Саграда Фамилия“ (отвън) ; две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антонио Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера (отвън); емблематичния булевард Грасия; площад Испания, монумента на Христофор Колумб, свободно време по прочутата улица Рамбла и Готическия квартал. Възможност за самостоятелно разглеждане на Аквариума. Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 2

Барселона - Монсерат 60 км.

Закуска.Възможност за допълнителна екскурзия до манастира „Монсерат“, живописно разположен в едноименната планина – най - големият и най - известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица - Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане при минимум 22 души).

Следобед - завръщане в Барселона. По желание посещение на стадиона Камп Ноу. Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 3

Барселона - Валенсия 350 км.

Закуска. Отпътуване за Валенсия - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културния комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централния площад с Кметството и Историческия музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Настаняване и нощувка в района на Валенсия.

 

Ден 4

Валенсия - Толедо - Мадрид 400 км.

Закуска.Отпътуване за Мадрид. Посещение на старата столица на Испания – Толедо, хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции.

Туристическа програма в Толедо: разглеждане на Катедралата и Църквата ,,Санто Томе“ с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, посетителят се пренася в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най-значимите градове в Европа. Настаняване и нощувка в района на Мадрид.

 

Ден 5

Мадрид

Закуска.Туристическа програма в Мадрид: Кралския дворец/отвън/; площад „Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще имате възможността да се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица - Мечето с ягодовото дърво. На „Пласа Майор” ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид. Следобед - по желание допълнителна екскурзия - посещение на музея Прадо, съхранил шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес с екскурзовод. Нощувка в района на Мадрид.

 

Ден 6

Мадрид - Сарагоса 320 км.

Закуска. Свободно време в Мадрид за посещение на Кралския дворец. Около 14:00 ч. отпътуване за Сарагоса - столицата на провинция Арагон, важно религиозно средище. Посещение на Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базиликата, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя. Слави се като първия храм, посветен на Дева Мария Нощувка в района на Сарагоса.

 

Ден 7

Сарагоса - Лерида - Барселона 300 км.

Закуска. Отпътуване за Барселона с кратка спирка в гр. Лерида. За основна забележителност и символ в града се приема Старата катедрала, която съдържа елементи както от романски, така и от готически стил. Носи името Seu Vella, което в превод означава Старият трон. През 18 в. е използвана като военна крепост, но след приключване на военните размирици отново е с отворени врати за многобройните си посетители. Кратка разходка в стария град. Нощувка в района на Барселона.

 

Ден 8

Барселона - София

Закуска. Трансфер до летище Ел Прат. Полет за София в 12,50 ч. Кацане в 16,40 ч.