Златният триъгълник и Варанаси

Златният триъгълник и Варанаси

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1

София – Истанбул - Делхи

Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет на турски авиолинии през Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи.

 

Ден 2

Делхи –Варанаси

Пристигане в Делхи рано сутринта. Получаване на багажа. След визови формалности - чекиране за полет до Варанаси. Полетът е около 1,30 ч. Посрещане на летището във Варанаси от представител на фирмата – партньор. Настаняване в хотелa. Кратка почивка. посещение на Сарнат. Вечерта - Аарти церемония на свещената река Ганг. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Делхи – Агра (204 км., 4 ч)

Рано сутринта - тур на Варанаси с лодка по водите на река Ганг. Варанаси е най-стария жив град в света. Напускането на земния свят във Варанаси гарантира на вярващите Мокша - освобождение от самсара, кръгът на преражданията, включващ всичките страдания и ограничения на светското съществуване. Връщане в хотела. Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване за летището за полет до Делхи. Пристигане в Делхи следобед. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Агра, Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа)

Ранно отпътуване за Тадж Махал за посрещане на изгрева. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор.

Връщане в хотела за закуска и кратка почивка. Освобождаване на хотела. Посещение на форта на Агра и отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Джайпур

Закуска. Посещение на старата столица Амбър с крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип, според наличностите). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал.

Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.

Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6

Джайпур - Делхи (200 км./около 5 часа)

Закуска. Отпътуване за Делхи. При пристигане - Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, в която едновременно могат да се молят 20 000 души; Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.; посещение на мемориала на Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

Делхи

Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка – непълна, според разписанието за прибиране.

 

Ден 8

Делхи –Истанбул - София

Ранен трансфер (около 02.00 ч) до летището в Делхи за полет Делхи – Истанбул - София. Пристигане в София Т2 според разписанието.