Екзотична екскурзия до Южна Африка

Екзотична екскурзия до Южна Африка

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

София - Йоханесбург

Среща на летище София и полет за Йоханесбург.


Ден 2

Йоханесбург

Пристигане на летището в Йоханесбург. Трансфер и настаняване в хотел. След кратка почива в хотела ще започне туристическата ни обиколка на града /вкл. в пакетната цена/.

Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 3

Йоханесбург - Водопада Виктория

Закуска. Трансфер до летището и полет за Зимбабве. Пристигане и настаняване в хотел в района на водопада намиращ се на границата между Замбия и Зимбабве. След кратка почивка ще видим един от най-впечатляващите водопади в света - Виктория /при посещението на водопада се заплаща такса от 30 USD за консервация на националния парк/.

Виктория - грандиозният водопад с кралско име. Едно от най-величествените творения на природата, което трудно може да бъде описана с думи. Трябва да се преживее! Със своите 1708 м широчина, Виктория образува най-голямата водна завеса в света. Парата и пръските от спускащите се води се издигат на 400 м височина, а оглушителният шум се чува от цели 40 км.

Ще завършим деня с вълнуващ круиз по залез слънце във водите на река Замбези /вкл. в пакетната цена/.

Ще видим живописни гледки, ще се любуваме на хипопотами и крокодили, които идват да утолят жаждата си в горещия ден и ще се насладим на величествения залез.

Нощувка.

 

Ден 4

Водопада Виктория - Национален парк Чобе - Водопада Виктория

Закуска. Свободно време или по желание круиз и сафари в съседна Ботсвана /срещу допълнително заплащане - 190 евро на човек/. С микробус ще стигнем до Национален парк Чобе, където ще започне нашето сафари с джипове.

Обяд в местен ресторант. Продължаваме нашето пътешествие с корабче през делтата на река Чобе, където ще се насладим на едни от най-величествените африкански пейзажи.

Връщане в района на водопада Виктория.

Вечерта по желание Бома вечеря изпълнена с музика, танци и местни деликатеси /срещу допълнително заплащане - 75 евро на човек/.

Нощувка.


Ден 5

Водопада Виктория - Претория - Йоханесбург

Закуска. Трансфер до летището и полет за Йоханесбург. Като кацнем ще се отправим към Претория, столицата на Южна Африка. Ще направим вечерен панорамна обиколка на града /вкл. в пакетната цена/. Ще видим сградите на Обединението, Площада на църквата и музея Пол Крюгер.

Връщане в Йоханесбург.

Ще вечеряме в ресторант Карнивор, където ще се насладим на 13 вида месо на шиш.

Нощувка.

 

Ден 6

Йоханесбург - Сън Сити

Закуска. Отправяме се към Сън Сити /вкл. в пакетната цена/. Сгушен в хълмовете на Пиланес планина, едно от южно-фриканските места, Сън Сити е световно известно с името "Южно африканското царство на удоволствията" с много атракции очакващи своите гости.

Следващата ни спирка е Леседи, където ще посетим пет племена - Зулу, Коза, Тсото, Ндабени, Педи /вкл. в пакетната цена/.

Вечеря и нощувка.


Ден 7

Йоханесбург - Национален парк Крюгер

Закуска. Отправяме се към националния парк Крюгер през панорамния път Blyde River Canyone. Пейзажите, които ще видим са толкова впечатляващи, че ще запомним този ден завинаги. Ще посетим Прозореца на Господ - едно от най-популярните места за наблюдение, от където се открива поразителна гледка към разломната долина Лоувелд. Ще спрем също на Three Rondavels и Bourkes Luck Potholes - две панорамни спирки от където ще се насладим на живописните Драконови планини.

Вечерта ще пристигнем в Национален парк Крюгер.

Вечеря и нощувка в лодж.

 

Ден 8

Национален парк Крюгер

Закуска. Днес ни предстои вълнуващо джип сафари в националния парк Крюгер /вкл. в пакетната цена/.

Най-големия национален парк в Южна Африка носи името на своя основател - Паул Крюгер. Парка е известен като място, където могат да се видят представителите на т.нар. "голяма петорка" на Африка - слон, бивол, носорог, лъв и леопард. По брега на река Мапуто яйца снасят най-големите кожести костенурки в света, които достигат до цели 900 кг. Ако имаме късмет ще видим също антилопи, зебри, жирафи и още много... Без съмнение, ще бъде един от най-запомнящите се дни от пътуването ни в Южна Африка. Насладете му се!

Вечеря и нощувка.

 

Ден 9

Национален парк Крюгер - Кейптаун

Закуска. Трансфер до летището и полет за Кейптаун /или трансфер с автобус до Йоханесбург и полет Йоханесбург - Кейптаун/. Трансфер и настаняване в хотел. Време за почивка, след което ще започне панорамната ни обиколка на града.

Вечеря в ресторант Маркос Африкан с маримба, танци и вкусна храна.

Нощувка.

 

Ден 10

Кейптаун - нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт

Закуска. Предстои ни целодневна екскурзия до най-югозападната част Африка - нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт /вкл. в пакетната цена/. Първо ще посетим нос Кейп Пойнт, където с фуникуляр, по-известен като "Летящият холандец", ще се изкачим на 250 м височина, за да достигнем до стария фар - една от най-високите точки на нос Кейп Пойнт. Тук ни чакат спиращи дъха гледки на заливи в Атлантическия океан!

На този нос има два фара. Защо ли? Старият фар, който се намира на върха на носа, много често е обвит в мъгла и де факто е неизползваем, затова в по-ниското е построен новият фар, който да напътства корабите.

Продължаваме към нос Добра Надежда, в миналото наричан Нос на бурите. Стоейки на носа, виждате как морето тук почти винаги е яростно и бурно и може би… зървате прокълнатия да се скита вечно кораб Летящия холандец. Защото легендата се заражда именно тук!

Ще имаме круиз до острова на тюлените. Ще се насладим и на колонията на пингвини.

Обяд в Берта /вкл. в пакетната цена/ в ресторант с изглед към Индийския океан.

Отправяме се към Кейптаун.

Нощувка.

 

Ден 11

Кейптаун - Тейбъл Маунтийн - Стеленбош

След закуска ще се отправим към Тейбъл Маунт или Плоската планина /вкл. в пакетната цена/.

Планинският масив се счита за една от "визитките" на града, а силуетът на планината е изобразен на флага на Кейптаун. С лифт ще се изкачим на 765 метра височина, от където се открива смайваща панорамна гледка към града. Сякаш е в краката ви!

Продължаваме към град Стеленбош - най-известният винопроизводителен район в Южна Африка /вкл. в пакетната цена/.

Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя.

Ще посетим и Cape Dutch Farmsteads и Франчук, където преди повече от 300 години французите са донесли тяхния опит в производство на вина и тяхната култура. Ще посетим и места винарна. Връщане в Кейптаун и посещение на Ботаническата градина.

Нощувка.

 

Ден 12

Кейптаун - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

 

Ден 13

София

Пристигане на летище София.