Предколедна Будапеща

Зимна магия в Будапеща - 3 нощувки

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

Среща на летище София 2 часа преди полета. Чартърен полет за Братислава с авиокомпания European Air Charter. Трансфер до унгарската столица Будапеща (200 км). Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска.

Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод - площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от унгарската история – крале и държавници, националната галерия, хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града, красивата готическа катедрала "Св. Матияш" – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. (без влизане). Свободно време по "Ваци" – пешеходната улица, с най-популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав и разглеждане на предколедните базари. По желание едночасова разходка с кораб по река Дунав. Нощувка.

 

Ден 3

По желание еднодневен тур "По големия завой на Дунава" - крепостта Вишеград, Естергом и Сентендре. Естергом е старата столица на Унгария с най-голямата катедрала в страната. Спирка в Сентендре – кокетно градче, чиито старинни улички ще ни върнат във времето на художниците и първите сръбски емигранти - занаятчии, с дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти. Връщане в Будапеща. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска.Отпътуване за словашката столица Братислава. Пешеходна разходка в старата част на града – Новият мост, катедралата "Св.Мартен", в която е коронована императрица Мария Терезия, градския площад, кметството, архиепископалния дворец (в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий) и кулата "Михалска брана". Трансфер до летището за полет за София. Пристигане на летище София.