Великден в Мароко

Великден в Мароко

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Първи ден, 05.04.2018 г. четвъртък:  София - Маракеш                                                                                
Среща на летище София, Терминал 1  с  нашия представител на летище. Регистрация за директен чартърен полет София – Маракеш на BH Air / с продължителност 4 ч и 30 мин./Кацане на летище „Менара” в Маракеш. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод  в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфери и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Втори  ден, 06.04.2018 г петък: Маракеш - Казабланка                                                    
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия /Koutoubia Mosque/ най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба, разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до Площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, от където освен презентация, която ще ни направят специалистите и производителите на натуралните продукти като арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай....,ще можем и да си купим от тези продукти. Отпътуване за Казанбланка.  Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще откриете очарованието на тази космополитна и очарователна крайбрежна столица, разхождайки се по елегантните булеварди в колониален стил „ Вил Ноувел” /Ville Nouvelle/. Настаняване в хотел Prince de Paris 4*  или подобен в Казабланка. Вечеря и нощувка.

Трети  ден, 07.04.2018 г събота: Казабланка-Рабат-Мекнес-Волюбилис-Фес  
Закуска. Посещение на джамията Хасан II (отвън) за снимки. Отпътуваме за Рабат, около 1 час. Пристигане в Рабат и обзорна обиколка на града включваща мавзолея на  Мохамед V и Кралския дворец /отвън/. Продължаване към Мекнес /около 155 км, около 2,30 ч/. Пристигане в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17 ти и началото на 18 век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени и  и красиво украсената порта на Баб Мансур. Отправяме се към древния град Волюбилис, античен град в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада и през XI век населението му е преселено в близкия град Мулай Идрис. Продължаване към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Четвърти  ден, 08.04.2018 г.  неделя:  Фес                                                            
След закуска ще потеглим първо до Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира стария еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г.  Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - Паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка.

Пети  ден, 09.04.2018 г. понеделник:  Фес–Ифран–Бени Меллал–Маракеш     
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Преминаваме през Средните атласки планини, за да се насладим на контрастиращите пейзажи и внушителни масиви с необичайни скални образувания и хълмове покрити с гъсти кедрови гори. Маршрутът ни преминава през Ифран, живописен ски курорт, разположен на 1650 метра надморска височина, известен с  архитектурата си в европейски стил. По пътя, кратка спирка за разглеждане на забележителностите на  Бени Меллал  /Beni-Mellal/, намира се в полите на планината Тассемит, популярен е като селскостопански център на Кралството, благодарение на континенталния климат,  тук се отглеждат множество растителни култури. Пристигане в Маракеш. Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

По желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро.

Шести  ден,  10.04.2018 г. вторник:  Маракеш - Оурика - Маракеш                                              
Закуска. Днес ще се отправим към Високите атласки планини, за да посетим  автетнтично берберско селище. След прекрасните гледки, които ще се открият пред нас на път към селището, ще имаме удоволствието да погостуваме в един от берберските домове и да се насладим на гостоприемството на домакините с чаша ментов чай и домашни палачинки. Отпътуване обратно за Маракеш и трансфер до летище „Менара” за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1.