Лондон и Амстердам

Лондон и Амстердам

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: 06.05.2018: Излитане от летище София / Терминал 1 в 06:30 ч. с редовен полет на авиокомпания „Wizz Air“.  По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив.

Кацане на летище Дортмунд в 08.05 ч. Трансфер и отпътуване за Амстердам – наричан “Северната Венеция” заради 160-те си канала и над 1000 моста. Повечето улици изглеждат като алеи – къси и тесни, а каналите  са доста по – широки. Това е една от причините местните да използват предимно лодки и трамваи. Велосипедите обаче са най – разпространеният начин за придвижване в Амстердам. Градът е известен  с най – много музеи на квадратен метър в света. Тук, освен музеи на изкуството, има и музей на марихуаната, на секса, на плаващата къща, на восъчните фигури, на бирата Хайнекен, на лулата, на очилата,  на Библията, на диамантите... Туристическа програма: площад „Дам“ с Кралския дворец, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан“, Цветния пазар, площад „Рембранд“. Нощувка в района на Амстердам.

Ден 2: 07.05.2018: Закуска. Свободно време в Амстердам. Днес ще имате възможност да посетите музея на Мадам Тюсо; музея на Рембранд – творил по време на холандският Златен век. Покъщнината и част от гравюрите му са запазени непокътнати в ренесансовата сграда, построена през 1606 г, в която великият майстор е прекарал 20 г. от живота си; музея на Ван Гог – на три етажа е събрана най – голямата колекция от творби на художника, станал известен едва след смъртта си – 200 платна, 500 рисунки и 700 писма; Райксмузеум – с най – прочутата картина в музея, а може би и в цяла Холандия - „Нощна стража”.

Отпътуване за Антверпен. Туристическа програма: Големия тплощад, в западната част на който се намира интересната сграда на Кметството, построено между 1561 и 1565 година. Пред Кметството е красивата статуя на гиганта Антигон, който дал името на белгийския град. Тук може да видите още женски статуи, символизиращи правосъдието, предпазливостта, Дева Мария и др; къщата на Рубенс. Отпътуване за Франция. Нощувка в района на Лил.

Ден 3: 08.05.2018: Закуска. Отпътуване рано сутринта с ферибот за Англия. Пристигане в Лондон и посещение на обсерваторията “Гринуич”. Панорамна обиколка на Лондон: двореца “Бъкингам” – официалната резиденция на английската кралица Елизабет II; абатството “Уестминстър”, в което се провеждат коронациите на английските крале от 1066 г. насам. В абатството са погребани множество известни личности като Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Уилиям Шекспир и др. Обиколката продължава покрай Парламента, “Даунинг стрийт”, “Трафалгар скуеър”, Лондонското Сити, катедралата “Свети Павел”, крепостта и моста “Тауър”.

Свободно време или по желание посещение на Лондонското око и музея на восъчните фигури Мадам Тюсо (с предварителна резервация). Настаняване в хотел в Лондон. Нощувка.

Ден 4: 09.05.2018: Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание на групата – рано сутринта (срещу допълнително заплащане) екскурзия до Уиндзор, известен с намиращия се край него Уиндзорски замък, кралска резиденция от 11 век и най – големият обитаван замък в света (и днес кралското семейство живее там), Оксфорд – седалище на един от най – старите и най – известни университети в света – Оксфордския университет, създаден 13 век и Стратфорд на Ейвън – родното място на Шекспир и поради това известна туристическа дестинация с над 3 милиона посетители на година. В двора на къщата – музей на Шескпир, те посрещат Ромео и Жулиета, а в сувенирния магазин можеш да си купиш от книжка със сонети до шоколади и конфитюри с лика на поета. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: 10.05.2018: Закуска.Свободно време за самостоятелно разглеждане на Лондон. През този ден можете да посетите: Природо – научния музей, музея Виктория и Алберт, Бритиш мюзиъм или да се разходите в красивите паркове на Лондон: Хайд Парк, Сент Джеймс Парк, Риджънтс парк. Също така не забравяйте за шопинга по улица Оксфорд стрийит, Камдън Таун и огромните магазини „Хародс” и „Харви Никълс”.

Трансфер до летище Лондон / Лутън и полет в 21.40 ч. Кацане на летище София / Терминал 1 в 02.50ч. на 11.05.2018г. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.