Красотата на Класическа Испания

Красотата на Класическа Испания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Аликанте – Валенсия – Мадрид
Събиране на летище София, терминал 1, около 2 часа преди полета. Пристигане на летището в Аликанте. Отпътуване за Валенсия – третия по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано – арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно – културният комплекс „Град на Изкуствата и Науките“, дело на архитекта Сантяго Калатрава, включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера и най – големия аквариум в Европа. Пешеходна разходка в историческия център: Арената – една от най – големите в Испания; централния площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включена в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство; Катедралата, строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по – с ара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс – една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел „Las Estrellas 3* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Мадрид – Толедо - Мадрид
Закуска. Туристическа програма в Мадрид: Кралския дворец; площад „Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” – най – известният в града. Ще видим и световно известната галерия „Прадо“, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще имаме възможността да се завъртим на нулевия километър на Мадрид, за да се върнем отново в този пленителен град; ще се снимаме с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето с ягодовото дърво, на „Пласа Майор” ще се докоснем до тайните на испанската кухня: гаспачо – студена доматена супа, тортила, октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид.

  • Следобед – по желание допълнителна екскурзия до Толедо срещу заплащане. Туристическа програма в града: разглеждане на Катедралата на Толедо /11 евро/ и Църквата „Санто Томе“ /2.50 евро / с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“ с местен екскурзовод на български език. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, ще се пренесем в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най – значимите градове в Европа. Връщане в  хотел „Las Estrellas 3* или подобен.

Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Мадрид – Авила – Сеговия – Мадрид
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Авила и Сеговия срещу заплащане. Посещение на град Авила, обявен за част от Световното културно – историческо наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в града: Крепостните стени, от края на XI век, защитавали града от постоянните набези на Маврите, с дебелина до 3 м и височина 12 м.; Катедралата, построена в романско – готически стил и впечатляваща с резбованите тронове църковния хор; манастирът „Санта Тереса“, построен на мястото, където е родена светицата покровителка на града. Отпътуване за Сеговия, един от най – живописните и важни градове в Кастилия. Пешеходна разходка в града: Акведукта, построен през I в. сл. Хр., който до 60-те години на миналия век е доставял вода от планината Гуадарама; Каса де Пикос; площад „Майор“, с кафенетата на открито и сводестите сгради; Катедралата, построена от златист пясъчник; Алкасар, построен от династията Трастамара през XIII век и основен защитен вал в отбраната на града през вековете. Връщане до хотел „Las Estrellas 3* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Мадрид – Сарагоса – Коста Дорада
Закуска. Отпътуване за Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града. Сарагоса е известна с базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар“, катедралата „Ла Сео“ и двореца Алхаферия. Базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар“ е посветена на Дева Мария и Исус. Строена е в продължение на десетки години, и е изградена в стил барок. Свободно време и отпътуване за Мадрид. Пристигане вечерта и настаняване в района на Коста Дорада в хотел „Sorra Dor 3* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Коста Дорада – Барселона – Коста Дорада
Закуска. След закуска – отпътуване към една от най популярните дестинации. Най красивият и различен град – Барселона. Град, който трудно може да бъде описан само с няколко думи. Екскурзия на град Барселона, включва разглеждане фасадата на “Саграда Фамилия”– визитната картичка на града. Ще минем покрай две от най известните къщи, построени от архитекта Гауди – Каса Батйо”и Ла Педрера”; булеварда „Грасия“; площад “Испания”; Арената за бикоборство, Арена Монументал“. Свободно време за разглеждане на площад “Каталуния”, откъдето започва “Рамбла”– най оживената улица на града, квартала „ Ейшамплеи Готическия квартал – старата част на Барселона, с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Връщане в хотел „Sorra Dor 3* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Коста Дорада – Монсерат – Коста Дорада
Закуска. Свободно време в Коста Дорада. Следобед по желание екскурзия до Монсерат срещу доплащане. Бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или „черната Мадона“ – покровителката на Каталуния. Възможност за индивидуално посещение на музея на Монсерат с колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 век до 20 век, икони и предмети от библейския Изток и новата интерактивна презентация „Монсерат“. Връщане в хотел „Sorra Dor 3* или  подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Коста Дорада – Пенискола - Бенидорм
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Пенискола. Малко китно испанско градче, наречено още „Градът в морето“, впечатляващо туристи от цял свят с приказните си златни плажове и неповторимата си типично испанска атмосфера. Града е в списъка на Испания за топ на най – красивите градове в страната. Разходката ще започне в старата част на града с разглеждане на красивата и величествена църква „Санта Мария“, преминаване покрай известната къща от миди Каса де лас Кончас, продължи по величествените крепостни стени на град Пенискола и ще завърши със свободно време за пазар и обяд. Следобед – отпътуване за Бенидорм. Настаняване в хотел „El Joya 3* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Бенидорм – Аликанте – София
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за летището в Аликанте за директен полет на Wizz Air за София. Пристигане на летище София в 12:35 часа.