МИСТЕРИЯТА НА ПУСТИНЯТА В ЮЖНО МАРОКО

МИСТЕРИЯТА НА ПУСТИНЯТА В МАРОКО

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 /сряда / - Маракеш
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан във програмата. Обзорна обиколка, включваща Градините на Менара и джамията Кутубия. Настаняване в хотел Zalgah 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2 / четвъртък / Маракеш
Закуска. Денят започва с разглеждане на Двореца Бахия и посещение на гробниците на Саадидите,управлявали Мароко близо два века.
Възможност за пазар на подправки в “Берберската аптека“. Главния площад “Джем ал Фна“, смятан за сърцето на града. Свободно време.
Прибиране в хотела. Нощувка.

 

Ден 3 / петък /  Маракеш – Уарзазат
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Уарзазат.
Преминаване през живописния проход на река Тичка. Проходът се издига на две хиляди метра височина, от където се откриват спиращи дъха гледки.
Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска. Свободно време за снимки.
Потегляне към Уарзазат. Панорамна обиколка на града, включваща разходка из улиците му и посещение на касбата “Таурирт“. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 / събота /  Уарзазат – Тинрир – Ерфуд (320 км.)
Екскурзия в Уарзазат. След обиколката – отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Продължението на пътя е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в Ерфуд, настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4*. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 / неделя /  Ерфуд- Мерзуги- Алниф- Загора
Преди закуска има възможност за допълнителна екскурзия /срещу допълнително заплащане/ за половин ден в дюните Мерзуги. Екскурзияте се провежда с джипове по пътя на Рали Париж – Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята – цена на човек 45 EUR. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Загора през село Тазаррин Алниф Некоб. Пристигане и настаняване в хотел Zagora Riad Salam 4*. Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 / понеделник /  Загора – Агдез – Уарзазат
Закуска. Потегляне към Уарзазат.
По пътя спиране в околностите на гр. в оазиса на река Драа  където ще разберете за историята на мароканския чай. Пристигане в Уарзазат. Настаняване в хотел 4*.

 

Ден 7 / вторник /  Уарзазат- Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Потегляне към Маракеш.
Възможност за посещение на градините на Жак Мажорел, които са тих, спокоен кът, където човек може да се скрие от суматохата на едномилионния град.
Вечеря. Възможност за допълнителна екскурзия “Традиционна мароканска вечер” с шоу програма и включена напитка.

 

Ден 8 / вторник /  Маракеш – София.

Закуска. Напускане на хотела. Транфер до летището за директен чартърен полет Маракеш- София.