Трети март в Дубай

Трети март в Дубай

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Намери цена и резервирай

Дата

Бр. възрастни

Бр. деца

Дете 1 /възраст/

Дете 2 /възраст/

Дете 3 /възраст/

Дете 4 /възраст/

Програма
Цени
Допълнителна информация
Хотели
по програмата
Допълнителни екскурзии

Ден 1
В 14.10 ч. - отпътуване от летище София за Дубай с директен полет на АК "Флай Дубай". 20.55 ч. - пристигане в Дубай. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български (включена в цената): модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра, фото-пауза при хотел „Атлантис“, седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч), пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Възможност за посещение на Бурж Халифа (с доплащане 75 лв. за възрастен и 58 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там – заплаща се в България, а не на място). Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 135 лв. за възрастен и 125 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Абу Даби и описаната програма; организира се при минимум 10 участника). Обиколката включва посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“, фотопауза при хотел Emirates Palace, Етнографското селище (възстановка на оазис, в който е представен животът в пустинята в миналото). Обяд. На път за Дубай – посещение на остров Яс, на който се намират комплексът и пистата на Формула 1, както и най-големият фирмен увеселителен парк в света - Ферари Уърлд. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: Сутринта - полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман (с доплащане 79 лв. за възрастен и 69 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 10 участника). Програмата започва с разглеждане на крепостта и музея на Шарджа – културната столица на арабския свят и на Аджман – най-малкото емирство в ОАЕ. Следобед - сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма – продължителност около 6 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Завръщане в Дубай около 21:00 ч.  Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур, включващ старата част на Дубай - продължителност около 4 часа (с доплащане 85 лв. за възрастен и 75 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при минимум 10 участника): квартала Джумейра с великолепната джамия „Джумейра“, Дубай крийк – канала с морска вода, който разделя старата част на града на два района – Бур Дубай и Дейра; квартала „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. От настоящето към миналото на Дубай ще се пренесем през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Следобед - свободно време. По желание: вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва двучасова разходка с галера, вечеря на блок-маса, безалкохолни напитки, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 69 лв. за възрастен и 59 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входна такса; организира се при минимум 10 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед – свободно време в Дубай. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до града оазис Ал Айн с включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 185 лв. за възрастен и 175 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Ал Айн и описаната програма с включена входна такса за музея на Ал Айн и пазара за камили; организира се при минимум 10 участника). Ал Айн, известен като Оазиса на Емирствата, е разположен в подножието на зелени планини, където в миналото са спирали за почивка керваните на търговците. Посещение на музея на Ал Айн, където са изложени археологически открития, датиращи от бронзовата и желязната епоха. Обяд. Посещение на Двореца Ал Айн – дворецът е бил резиденция на Шейх Зайед бин Султан Ал Нахян от 1927 г. до 60-те години. Посещение на пазара за камили, който е един от най-големите в Средния Изток. Завръщане в Дубай. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището, 09.40 ч. - отпътуване за София, 13.25 ч. – пристигане в София.