Слънчев ден в Кавала и Тасос

Слънчев ден в Кавала и Тасос

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1

Отпътуване от София в 05:00 ч. централна ЖП гара, 5:10 ч. от бул. Сливница 138 - бензиностанция Шел за гр. Кавала пo маршрут Благоевград - Банско - Гоце Делчев – Кавала.

Пристигане в Кавала около обяд, туристическа програма: пристанището, къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина.

Свободно време за плаж, пазаруване и разходки.

По желание (срещу доплащане): Екскурзия до остров Тасос. Отпътуване за град Керамоти, откъдето се взима ферибота за о-в Тасос. Пристигане в столицата Лименас – туристическа програма на острова: Археологическия музей, археологическите разкопки, Амфитеатъра, старото пристанище. Свободно време за разходка. Връщане с ферибота до град Керамоти и отпътуване за София. Пристигане след полунощ.