Предколеден уикенд в Солун и Едеса

Предколеден уикенд в Солун и Едеса

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1: София - Солун - Едеса

Отпътуване от София в 07:00 часа от пл. „Руски паметник“. Пътуваме по маршрут София – Благоевград – Сандански и преминаваме граничния пункт Кулата – Промахон, „поратата към Елада”.

Влизаме в южната ни съседка, Гърция – древна страна, изградена на основата на смяна на култури, страна с харизма, страна останала в историята като велика имеперия и като атрактивна туристическа дестинация днес. Несъмнено слънчевата Елада, въпреки икономическите и политическите си затруднения, остава едно най – предпочитаните места както за почивка, така и за културна разходка във времето. Тук можете да се насладите на слънцето, кристално чистите води, прекрасните плажове и не на последно място - хубавaта храна!

Пристигане в Солун – Тесалоники, име с много гръцко звучене. Това е достатъчно, за да ни настрои леко мистично и да засили очакванията ни.

Разходка из града – посещение на църквата „Св. Димитър“, площад „Аристотелис“, статуята на Алексаднър Македоснки, Бялата кула. И разбира се няма да пропуснем пъстрия пазар, с огромно изобилиe от плодове, зеленчуци, зехтин и сиропирани сладкишчета в най – различни форми и разнообразни аромати. За любителите на хубавото кафе градът също има какво да ни предложи: кафенетата по крайбрежната улица са вечно пълни с настроение и весела глъч, така типична за гърците! Или просто Ви се иска да си купите нещо ново? Е тогава Вашето място са  бутиците на Игнатия.

Към 17:00 часа отпътуване за Едеса. Настаняване в хотел „Aigai Hotel” 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Едеса - София

Закуска. Разглеждане на Едеса, бившият български град Воден. През града минава река Вода, която захранва два големи водопада, край които е изграден приятен градски парк. Скалите на единия от водопадите са образували интересна пещера.

Едеса се състои от две части – Горен и Долен град, като паркът и водопадите се намират в горната част, откъдето се открива прекрасна гледка към Долния град.

Самия град Едеса е много красив, а и е местостта, където само преди някакви си 23 века тук са крачили баща и син Филип и Александър Македонски. Сградите му не са с типична Средиземноморска архитектура, а са по – близки до европейските. И тук ще можем да се насладим на глътка кафе, придружено с местни сладкиши.

Към обяд - отпътуване от града.

Преди да влезем в България ще спрем в магазин „Цинцарис“ за последни покупки, характерни за чаровната ни съседка – маслини, боб, зехтин, узо.

Пристигане в София вечерта.