Есен в Истанбул

Есен на Босфора

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

ДЕН 1

Отпътуване от София в 6.00 ч.  ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“). Пристигане в Истанбул около 16 часа. Настаняване в хотел Raymond Blue или подобен. Доброто местоположение на хотела дава възможност за приятна пешеходна разходка в старата европейска част на Истанбул, сред аромата на печени кестени и чай. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Свободно време да се насладите на този красив, жив и непредсказуем град! Въпреки че Истанбул е добре познат и често посещаван град, той крие своите потайности и винаги може да предложи много изненади и да създаде незабравими спомени! Може да се разходите с корабче по Босфора, да посетите някои от възхитителните дворци - "Долмабахче", "Бейлербей" или "Топ Капъ", да се отправите към емблематичния площад Таксим, да се разходите по булевард Истиклял, да се повозите на трамвая на Носталгията – ретро трамвай, да се качите на един от символите на града - кулата Галата, от която се открива неописуема гледка към безкрайния град, да посетите красивата джамия „Ортакьой“ и да опитате от тамошния специалитет „компир“ (големи картофи с пълнеж), да посетите едно от най-романтичните места на Истанбул – кафенето на Пиер Лоти и още безброй възможности! Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Свободно време за едно хубаво турско кафе и вкусен локум. Отпътуване за България около обяд. Пристигане в София вечерта.