Екскурзия до остров Санторини

Екскурзия до остров Санторини

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.30 ч. от автогара „Сердика”, в 8.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 8.30 ч. от Дупница, в 09.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в района на гръцката столица вечерта. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 2

Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Следобед пристигане на Санторини - един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж - малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата. Настаняване. Свободно време за плаж. Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Отпътуване за Камари  за разходка и възможност за плаж на един от най-добрите плажове на острова. Отпътуване за Пиргос - селище, изградено по склона на планината пророк Илия с къщи, подредени стъпаловидно около останките от венецианска крепост. Отпътуване за Фира - столицата на Санторини. Пешеходна разходка във Фира: двете катедрали - православна и католическа, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли - традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море“ поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободен време или по желание и предварителна заявка екскурзия с корабче до островите Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеша или яздейки магаре, традиционен начин на придвижване на Санторини. Връщане в хотела. По желание и предварителна заявка - гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо и атрактивна фолклорна програма. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време до обяд. Следобед отпътуване от остров Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в района на Атина около полунощ. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - панорамна обиколка на Атина (около 2 ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола. Отпътуване за България по обяд. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) около полунощ.