Почивка на Будванската ривиера, POSEIDON BEACH 3*

Почивка на Будванската ривиера, POSEIDON BEACH 3*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1

Отпътуване от София в 5:00 ч. от паркинга пред храм-паметник Александър Невски. Преминаване през ГКПП Калотина. Транзитно преминаване покрай Ниш, Нови Пазар, Подгорица.

Вечерта настаняване в хотел POSEIDON BEACH 3*, плаж JAZ, Будва;

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 2

Закуска.

БОНУС! Включено в цената посещение на Стария град Будва!

Отпътуване за Будва. Пешеходна разходка в стария град на Будва: крепостните стени, Площадът на поетите, църквите "Св. Иван" и "Св. Троица", цитаделата.

Свободно време до 14 часа следобяд.

Завръщане в хотела.

Свободно време.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3

Закуска.

По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Хърватска и емблематичният Дубровник. Обграден от близо два километра древни стени, този незабравим град сияе с мъдростта на вековната си слава и покорява всеки, имал късмета да го посети. Туристическа програма в Дубровник: улица Страдун, фонтаните на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св. Влахо (покровителя на града), паметника на Орландо и др.

По желание / при добри климатични условия / възможност за разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина. Днес островът е известен с ботаническата градина, райския пейзаж и с това, че е една от локациите, ползвани за декор в няколко поредни сезона на световно-известния „Игра на тронове" / "Game of Thrones" /.

Отпътуване за Черна Гора.

Завръщане в хотела вечерта.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4

Закуска.

Свободен ден или по желание с допълнително заплащане целодневна кскурзия до най-южния фиорд:

Тур по Которския залив и посещение на град Пераст - малкото градче, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Легендата разказва за силната любов на красива моряшка съпруга, живяла някога в Пераст. Така дълго го очаквала да се прибере от плаване, че започнала да шие гоблен с косите си - първо златни, с преминаването на годините сиви, докато накрая " конците" на гоблена станали снежно бели от многогодишното очакване. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към койо функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /.

Отпътуване за Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Которският залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд". Пешеходна обиколка на старата част на града с местен екскурзовод: Крепостните цени, църкви и катедрали, старинни родови къщи.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или изкачване на крепостните стени.

Завръщане в хотела късно следобяд.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 5

Закуска.

Свободен ден или по желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до старата столица  и един от най-чаровните градове на  Черна Гора  - Цетине.

Завръщане в хотела следобяд.

Свободно време.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 6

Закуска.

Свободен ден или по желание с допълнително заплащане екскурзия до Скалния манастир Острог.

Острожкият манастир – чудото, създадено от  природата и човешките действия е  ''издълбан'' почти изцяло  във вертикална планинска скала и ежегодно е посещаван от повече от сто хиляди поклонници от цял ​​свят и от всички религииТова е една от трите най-посещавани християнскидестинации на планетата.

Още докато пристъпваме в светата обител ни запленяват невероятната обстановка и усещане за духовен мир. Високо в снежнобелите скали, сред невероятна природа, са събрани най-ценните съкровища на Черна гора, спиритуализъм, вяра  и култура, намерили подслон високо в планината.

Завръщане в хотела. Свободно време.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 7

Закуска.

Свободен ден.

Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 8

Закуска.

Отпътуване за България.

Фотопауза на панорамната площадка на остров Свети Стефан.

Не напразно миниатюрният остров с уникална архитектура е наричан "Монако на Черна Гора". Той е посещаван само от ВИП-туристи, които са закупили имоти тук. Достъпът до него е свободен само за тези, които са отседнали в хотелите и вилите му, или за техни гости. За всички останали има ограничение.

Завръщане в София късно вечерта.