Нова година в Дидим, хотел Aquasis 5*

Нова година в Дидим, хотел Aquasis 5*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1 – 28.12.2018 г.
Отпътуване:

  • в 16:00 ч. от София автогара Сердика / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София;
  • в 17:00 ч. от Пазарджик, бензиностанция Шел АМ Тракия;
  • в 17:30 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ пред хотел Санкт Петербург;
  • в 19:00 ч. от Димитровград, бензиностанция Газпром“, на разклона за Димитровград в посока Хасково;
  • в 15:00 ч. от Варна, ул. Антим 1-ви;
  • в 17:00 ч. от Бургас, бензиностанция ОМВ пред хотел Мираж.

Преминаване на граница през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Следва преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия. Редовно между двата бряга плават фериботи, а в марината акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Нощен преход.

 

Ден 2 – 29.12.2018 г.
Преминаване покрай третия
т по големина град в Турция – Измир – Европейското сърце на Турция, съвременен и впечатляващ град, който се разраства постоянно. Настаняване в хотел Aquasis Deluxe Resort and Spa 5*  - всепризнатата Перла в короната на Егейските курорти – нов, луксозен комплекс, който получава най високи оценки от посетилите го туристи от момента, в който отваря врати през април 2016 г. до сега /престоят в хотела започва с обяд/.
Следобед – по желание с допълнително заплащане обзорна екскурзия в курорта Дидим  с посещение на главната забележителност: колоната на светилището на Аполон, съхранена до наши дни. Археологическите свидетелства разказват историята на храма, като един от най
величествените спомени за Елинската цивилизация.
Завръщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3 – 30.12.2018 г.*
Закуска. За гостите, които желаят да се докоснат до културата на страната, турските ни партньори предлагат набор от интересни полудневни и целодневни екскурзии, които да разнообразят престоя и да разкрият културните и природни съкровища на района. По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Памуккале: природният феномен, чието име в превод означава Замък от Памук. В приказната местност със снежнобели водопади, травертинови каскади и млечно бели лунни езера се намира и древния град Хиераполис, включен в листата за Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Целодневният тур включва: двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на Памуккале и древния град Хиераполис, обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително), възможност за  пазаруване на сувенири от оникс. В цената не са включени: Античния басейн, всички видове питиета по време на обяда, лични разходи по врме на пътуването.
Завръщане в хотела.
Нощувка.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 

Ден 4 – 31.12.2018 г.*
Закуска. По желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до Древния Град Ефес: туристическа забележителност с огромно значение, която привлича хора от цял свят. Ефес е разположен на огромна площ и пази най голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.  На територията му сияят с хилядолетната си мъдрост Храмът на Артемида – едно от Седемте чудеса на Древния свят, храмовете на Адриан и Домециан, театъра, считан за най големия в Древността с капацитета си от 44 000 души и двете агори – за уреждане на търговски дела и важни държавни въпроси. Посещение на Дома на Дева Мария – място за поклоничество, не само на християните, но и на мюсюлманите. Откакто е открит домът хора от всички възрасти, религии и националности посещават  последния пристан на Света Богородица. Всеки може да напише своето пожелание и молитва и да го остави на стената в близост до къщата й с надежда, че ще се изпълни. Освен поклонническо място, къщата на Девата е и основна културна забележителност в района, само на 7 км. от Ефес. Полудневният тур включва: двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на изброените обекти и обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително). Възможност за пазаруване на локум, сувенири и други.
Завръшане в хотела следобяд. Подготовка за Новогодишната вечер.

Празнична Новогодишна вечеря в хотел AQUASIS DELUXE RESORT AND SPA 5* / All Inclusive на напитките до 01:00 ч. /.

Нощувка.

* Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 

Ден 5 – 01.01.2019 г.*
Закуска.

За пътуващите по варианта с 4 нощувки: По желание с допълнително заплащане екскурзия до архитектурния резерват Шириндже и главния търговски град Селчук. Село Шириндже става световноизвестно през 2012 г., заради календара на маите, в който се упоменава, че само то и едно френско село ще оцелеят след края на света. Разбира се, интересът към него се дължи не само на древните маи мъдреци, а и на запазената колоритна обстановка с калдаръмени улички, варосани бели къщи, множество магазинчета, ателиета и дюканчета. Уханните плодови вина, традиционният десерт кюнефе, поднасян в ресторантчетата и оригиналното гюзлеме допълват очарованието и хармонията на вечното село. Цената на тура включва: двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, входни такси, посещение на крепостта в Селчук, джамията Иса Бей, гробът на Свети Йоан и обяд (всички напитки се заплащат допълнително). Свободно време и възможност за пазаруване.
Завръщане в хотела следобяд. Свободно време. Нощувка.
* Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 

За пътуващите по варианта с 3 нощувки: Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Отпътуване за България: а връщане отново преминаваме с ферибот през Дарданелите.
Нощен преход. Завръщане в България на 01.01 срещу 02.01 след полунощ или рано сутринта според града на пристигане.

 

Ден 6 – 02.01.2019 г. / при  пътуване по Вариант с 4 нощувки /
Закуска. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. На връщане отново преминаваме с ферибот през Дарданелите.
Нощен преход. Завръщане в България на 02.01 срещу 03.01 след полунощ или рано сутринта
, според града на пристигане.