ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИЛИ – ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИЛИ – ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

 Ден 1: София – Рим – Сантяго де Чили

  Полет от София за Сантяго през Рим, в 19.05 ч.. Кацане на летище Фиумичино в 20.00 ч. Продължване същата вечер в 22.00 ч. за Сантяго.

 

Ден 2: Сантяго

  Кацане в 09.15 ч. на летището в Сантяго. Целодневна обиколка на чилийската столица. Сантяго е град, в който история и съвремие се съчетават в един неповторим архитектурен ансамбъл. Ще видим сградата на Президентството – дворецът де ла Монеда и историческия център на града, централният площад на града Пласа де армас, винаги оживен и изпълнен с хора, Катедралата на града издигната през далечната 1748 г., Националната библиотека, Градският театър и църквата посветена на Св. Франциск, която е най – старата църква в града. След разходката в центъра, ще се изкачим до хълма Сан Кристобал, който със своите 710 м е най–високата точка на града. Освен запомнящата се гледка към изумителните върхове на Андите, на върха се намира и статуя на Дева Мария, почитана като патрон и покровител на града. След това ще се спуснем към модерните квартали Белависта и Провиденса. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 3: Сантяго – Валпараисо – Виня дел Мар

  Закуска. Отпътуване към бреговете на Тихия Океан, като пътят преминава през живописните долини на Куракави и Касабланка, прочути със своите традиции в областта на винепроизводството на бяло вино от вида Совиньон блан. Първата спирка е във Валпараисо, който днес е главно пристанище на Чили и има и статут на законодателна столица на страната. Градът пленява посетителите си с пъстроцветните си къщи, кацнали на десетки хълмове, с тесните си живописни улички и стълбища, декорирани с многоцветна керамика иа фаянс. Посещението на Валпараисо включва площад Сотомайор, площада на Победата и разходка до някой от най–известните хълмове в града. Свободно време за разходка и посещение на дома на един от най–известните чилийски писатели Пабло Неруда. Обяд в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на Виня дел Мар – известен като градът-градина, заради парковете и цветните лехи, които разкрасяват градския пейзаж. Връщане в Сантяго. Нощувка.

 

Ден 4: Сантяго – Великденският остров Рапа Нуи

  Закуска. Трансфер до летището и полет до остров Рапа Нуи. Посрещане на летището с цветни гирлянди и комбиниран трансфер до хотела. Островът става популярен благодарение на мистериозните статуи, изобразяващи човешки фигури и наречени моаи. Моаите са една от най- големите загадки. Според някои теории големите каменни статуи са били символ на властта – светска и религиозна. Според други, те са били носители на божествена същност и са почитани от племената на острова, като покровители на живите и умрелите. Ще потънем в мистерията на красивия Великденски остров Рапа Нуи. Приказната зеленина и синьото океанско безбрежие ще ви отнесат в свят, далечен от вашия. Цялата картина се допълва от загадъчните моаи. Чия майсторска ръка е изваяла тези фигури, какво е било тяхното предназначение, каква техника е използвана за преместването на огромните монолити са въпроси, които и до днес са обект на различни спекулации в научните среди. Посещението на Великденския остров Рапа Нуи е едно незабравимо преживяване. Ще посетим Аху Винапу, комплекс използван от местните жители, които според Тур Хайердал показва множество сходства с градежите на инките в Саксайуаман. Ще продължим към Пуна Пау, кратер разположен на изток от Ханга Роа, от където местните са добивали един от видовете скала, използвана за изработка на моаите и Аху Акиви, където се намират седем от най-големите моаи на острова. Те са уникални с това, че се намират във вътрешността на острова и гледат към океана. Последната спирка са древните пещери Ана Те Паху, разположени на западния бряг на Великденския остров, в подножието на вулкана Теревака. Смятани за убежище от островитяните. Настаняване в хотел. Нощувка. – 20 USD, групова цена при мин. 10 туристи /заплаща се при влизане в страната/.

 

Ден 5: Рапа Нуи

  Закуска. Ще продължим обиколката на Рапа Нуи. Първата спирка е Аху Вайху, където лежат осем големи моаи, съборени най–вероятно по времето на племенни конфликти избухнали на острова. Следващата спирка е гробницата на Хоту Мату‘а, легендарен прародител на жителите на Рапа Нуи и първи колонизатор на острова. Ще продължим към Аху Тохгарики и Аху Те Пито Кура, където се намира най – големият моай на острова, с височина от 10 м и маса от 85 тона. В този комплекс се намира и Пъпът на света – идеално кръгъл камък, който според легендата е донесен на острова от Хото Мату‘а. Обяд в местен ресторант. След обяда ще посетим Рано Рараку – вулканичен кратер, чиято застинала лава е използвана за изгражадането на 95 % от моаите. Обиколката на острова ще завърши на великолепния плаж Анакена, известен с белия си пясък и кристално чистите си води. Свободно време и връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 6: Рапа Нуи

  Закуска. Този ден е предвиден за посещение на вулкана Рано Кау и церемониалния център Оронго. Тан се е провеждала важна церемония, свързана с културата на моаите и въздигаща в култ човека-птица, изображения на който могат да бъдат видяни изсечени в скалите. Следваща спирка е пещерата Ана Кай Тангата – известна със своите древни рисунки. Свободен следобед. Нощувка.

 

Ден 7: Рапа Нуи – Сантяго

  Закуска. Сутринта свободно време. Трансфер до летището и следобеден полет до Сантяго. Настаняване в хотел в района на летището. Нощувка.

 

Ден 8: Пунта Аренас /Чилийска Патагония/ – корабче до остров Магдалена – Пуерто Наталес

  Ранен полет от Сантяго за Пунта Аренас /Чилийска Патагония/. Кацане, трансфер до пристанището. Разходка с корабче, което ще ни отведе до остров Магдалена, островът с най-голямата колония на Магеланови пингвини, надхвърляща 150 хил. птици. Освен пингвините, често могат да се видят морски слонове, тюлени, делфини, сред които ендемичния вид делфин на Комърсон, и най–различни видове птици. Ще имате възможността да се разходите сред пингвините с така популярния „пингвин тур“. По обед връщане в Пунта Аренас и отпътуване за Пуерто Наталес, малко градче, черпещо своята популярност от близостта си до Националния парк Торес дел Пайне. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 9: Национален парк Торес дел Пайне

  Закуска. Отпътуване към Торес дел Пайне, най- известния и голям парк на територията на Чили. Паркът омагьосва с величието на природата, уникалното съчетание на могъщи планини, вековни глетчери и бистри езера. Ще започнем с Пещерата на Милодона, където са намерени едни от най- добре запазените останки от този бозайник, живял преди около 12 000 г. Ще продължим с лагуна Амарга, чиито бели брегове покрити със сол, привличат десетки видове редки птици, включително розовото фламинго. От там ще се насочим към езерото Пехое и прекрасни гледки към върховете на Корделиера Пайне. Обяд в местен ресторант. След почивката ще продължим с посещение на езерото Грей едноименния глетчър. Връщане в хотела в Пуерто Наталес. Нощувка.

 

Ден 10: Глетчерите Балмаседа и Серано – Пунта Аренас

  Закуска. Ще се насочим към „Фиорда на последната надежда“, където от борда на кораба ще се разкрият незабравими гледки към красивите гледчери Балмаседа и Серано. Продължаване за Пунта Аренас. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 11: Пунта Аренас – Сантяго – Рим

  Закуска или сух пакет. Ранен трансфер до летището и полет за Сантяго. От там, с полет през Рим в 12.45 ч. ще се отправим обратно към София.

 

Ден 12: Рим – София

  Кацане на летище Фиучичино.