Остров Бали - райското кътче

Остров Бали - райското кътче

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

       Ден 1: София – Доха

Излитане от София в 19.50 часа с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Доха в 01.25 часа.

 

Ден 2: Доха – Бали

Полет за Бали в 03.15 часа, кацане на летището в Денпасар в 17.40 часа. Посрещане от местния партньор, трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време.Нощувка.

 

От ден 3 до ден 8: Бали

Закуска. Свободно време за плаж, релакс, различни спортове или екскурзии по желание.Нощувка.

 

ОПЦИЯ:

Kрасотата на Кинтамани – целодневен тур ( включена в цената)

Приблизителна продължителност 8 часа.

Бали е известен със своите традиционни танци. Един от тях е танцът Barong&Kris. При нашата първа спирка по време на този тур ще се насладим на майсторството на танцьорите от Бали, преди да продължим с посещението си при талантливите занаятчии в техните традиционни работилници: ковачите на сребро от Целук и дърворезбарите от Мас. Пътуването продължава към Кинтамани, от където се разкрива гледка към прекрасното езеро Батур и едноименния действащ вулкан. Следващата дестинация е Тампаксиринг, „Фонтанът на младостта” и Свещеният извор.

 

ОПЦИЯ:

Мистерията на Източен Бали – целодневен тур (включена в цената)

Приблизителна продължителност 8 часа.

Източната част на Бали е доминирана от присъствието на внушителната планина Агунг (3142м), най-святият и висок вулкан в Бали, изригнал последно през 1963. Съграден на един от вулканичните склонове, храмовият комплекс Бесаки е най-важният храм и пиедестал на святостта за хиндуиското население на Бали, наричан още „Храмът Майка”. В Букит Джамбул ще спрем за отдих с разведряващата гледка към равнината и възможност за обяд (по избор). По пътя ни през Източен Бали ще Ви отведем до традиционното селище Пенглипур, където ще видите една различна социална структура на обществото и разположението на това селище, датиращo от 16 век и основано от кралството на Кехен. На връщане ще посетим „Залата на Справедливостта”, наричана „Kerta Gosa” в Клункунг.

Забележка: Препоръчваме в храма Бесаки да се носи за обличане саронг.

 

ОПЦИЯ: Оле, Оле – полудневен тур (включена в цената)

Приблизителна продължителност 4 часа.

Бали е рай за любителите на шопинга. Искате да отидете на покупки, но не знаете къде? Този тур е специално предназначен да улесни вашето пазаруване. Търсите ръчно изработени сувенири, които да отнесете у дома, без да се разправяте за транспорта, цената и качеството?

Селището Батубулан е известно със своите каменнорезбарски произведения. Най-известните майстори от сребърната и златарска гилдия се намират в селището Целук.

Почитателите на дърворезбарството определено трябва да се запознаят по-отблизо с артистичната работа на жителите от Мас, преди да стигнем в Убуд, който е известен със своите картинни галерии, представящи шедьоври в традиционен и модернистичен стил.

Накрая Ви каним да посетите известното танцово представление Kecak & Fire, изнасяно само вечер.

 

Ден 9: Остров Бали

 

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището.

 

Ден 10: Остров Бали – Доха – София

 

Излитане от остров Бали в 00:45 часа, кацане в Доха в 05:50 часа. Полет за София в 14:35 часа. Пристигане в София – 18:50 часа.