Мегаполисите на Китай - Шанхай и Пекин

Мегаполисите на Китай - Шанхай и Пекин

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 /17.03.2020г/: СОФИЯ - ДОХА
Полет от София с АК“Qatar Airways”  в 12.25ч. Кацане в Доха в 18.05ч.

Ден 2 /18.03.2020г/: ДОХА - ШАНХАЙ  
Полет от Доха в 01.05ч и кацане в Шанхай в 14.20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен.

Ден 3 /19.03.2020г/: ШАНХАЙ 
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзияВечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева)Вечеря и нощувка.

Ден 4 /20.03.2020г/: ШАНХАЙ 
Закуска. 
Посещение на Zhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай. 
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева). Вечеря и нощувка.

Ден 5 /21.03.2020/: ШАНХАЙ-ПЕКИН 
Закуска. 
Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен.

Ден 6 /22.03.2020г/: ПЕКИН 
Закуска. 
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.

Ден 7 /23.03.2020г/: ПЕКИН 
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (60 евро/117 лв). Вечеря и нощувка.

Ден 8 /24.03.2020г./: ПЕКИН 
Закуска. 
Освобождаване на хотела. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщчки на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда, златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК „Qatar Airways” за София през Доха в 01:25ч на 24.02.2020г.

Ден 9 /25.03.2020г./: ПЕКИН - ДОХА – СОФИЯ
Полет за Доха в 01:25ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35, след което полет за София в 06:55ч. Кацане на летище София в 11:25ч.