Магическа Малайзия

Магията на Малайзия, Индонезия и Сингапур

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 София – Доха – Куала Лумпур (Малайзия)

Отпътуване от София в 13:40 ч. с полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 18:15 ч. Продължаване в 01:50 ч. за Куала Лумпур.

 

Ден 2 Куала Лумпур

Пристигане в Куала Лумпур в 14:40 ч., посрещане от местния партньор, трансфер и настаняване в хотел Pan Pacific Serviced Suites Kuala Lumpur 4* или подобен. Свободно време за почивка и за първи впечатления от града.

Нощувка.

 

Ден 3 Куала Лумпур – кулите Петронас

Закуска. Начало на обиколка на Куала Лумпур, която ще отведе групата до мястото, на което е поставено началото на града, при сливането на реките Кланг и Гомбаг. Обиколката предвижда спирка за снимки пред портала на великолепния Дворец и националния монумент, посветен на загиналите малайци в боевете срещу Япония по време на Втората световна война. Турът продължава с Езерните градини, Масджид Негара - главната джамия на града, централната гара Датаран Мардека (Площада на независимостта) и живописния китайски квартал. Туристическата програма продължава с изкачване на един от символите на града - Кулите Петронас, където ще има и свободно време за пазар. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 4 Куала Лумпур – Бату Кейвс - Сингапур

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия с посещение на варовиковите възвишения Бату Кейвс - една пещера с история над 400 млн. години. Там 272 стълби ще ни отведат до свещения индуски храм-пещера, където се намира храмът на Лорд Муругах. Трансфер до летището за полет до Сингапур. Кацане на летището в Сингапур. Трансфер и настаняване в хотел Peninsula Excelsior Hotel 4* или подобен.

Нощувка.

 

Ден 5 Сингапур

Закуска. Начало на полудневна автобусна обиколка на Сингапур с местен екскурзовод.Ще ви отведем в китайския квартал, сгушен между гигантските здания на модерната архитектура и запазил атмосферата на града от преди годините на главоломен икономически и строителен растеж.Основна забележителност, която ще посетим тук, е най – известният китайски храм Тиан Хок. След това разходката ни продължава в колониалната част на града, където ще видите впечатляващите в архитектурно отношение градска катедрала Св. Андрей, старата сграда на Крикет клуба, сградата на Парламента, Върховния съд и кметството. Следващата спирка е паркът Мерлион, където групата ще спре, за да се наслади на красивата гледка към залива Марина. Тази кратка спирка предоставя възможност да се снимате на фона на символа на Сингапур – Мерлион, митично създание с глава на лъв и тяло на риба. Последната ни спирка е Сингапурската ботаническа градина, където ще можете да се насладите на спокойствие и хармония, които ще ви накарат да забравите, че сте в центъра на световен мегаполис. Акцентът на престоя ни в парка е градината с орхидеите (UNESCO). Свободно време за разходка или следобеден отдих. По желание и срещу допълнително заплащане вечерен тур на Сингапур.Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 6 Сингапур – остров Сентоса – Денпасар – Нуса Дуа (Индонезия - о-в Бали)

Закуска. Посещение на остров Сентоса, като придвижването е с градски транспорт и разбира се придружени от водача на групата /разходите за транспорт и входни такси се заплащат от всеки турист на място/. Докато жителите на повечето големи градове в света отдъхват от напрежението на големия град в паркове, то жителите на Сингапур имат на разположение цял остров. Именно това е остров Сентоса, някога заеман от скромно рибарско селце, днес островът е вълшебно кътче, създадено с цел развлечение и отдих. Островът привлича, както с природните си красоти, така и с десетките атракции, създадени от човешка ръка. Над 5 мил. туристи годишно посещават остров Сентоса. Сред най – популярните атракции са огромната статуя на Мерлиона – риба с глава на лъв, символ на Сингапур, която се издига на височина 37 м и разполага с наблюдателни площадки скрити в огромната пазва на митичното създание, Океонографският музей – в който можете да видите над 300 обитатели на океанските дълбини в подводен тунел дълъг 83 метра, Делфинариумът, където можете да наблюдавате незабравимия спектакъл на розовите делфини. Интерес представлява и алеята с музикалните фонтани, където ще станете свидетели на зрелищно вечерно представление. Тези и още десетки атракции са причина островът завинаги да остане в спомените ви. Връщане в хотела, откъдето е предвиден трансфер до летището и полет до остров Бали – „Островът на боговете“. Кацане в Денпасар. Трансфер до курорта Нуса Дуа. Настаняване в хотел Merusaka Nusa Dua Beachfront Resort&Spa 4*.

Нощувка.

 

Ден 7 Нуса Дуа

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия /6 часа/ до Пенглипуран, Кинтамани, Тирта Емпул и Убуд.

 

Ден 8 Нуса Дуа

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия /6 часа/ до храма Таман Аюн, оризовата тераса Джатилувих и храма Танах Лот. Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 9 Нуса Дуа

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 

Ден 10 Нуса Дуа

Закуска. Освобождаване на стаите до 14.00 ч. Екскурзия (включена в пакетната цена) до красивия и грандиозен храм Улувату, който притежава уникална архитектура, дължаща се на впечатляващия черен покрив от палмови листа и удивителното местоположение, създаващо тази невидима бариера между земята и небето. Тук групата ще се наслади на красивия залез и ще направи великолепни снимки. Следва огненото и танцовално шоу Кесак, което се провежда късно вечерта. Туристите ще видят как местните жители представят едно очарователно шоу с традиционни и хипнотични танци Кесак с въртящи се огньове и традиционни облекла на фона на великолепния залез....Всичко това ще направи споменът за Бали незабравим. Вечеря в рибен ресторант. Трансфер до летището. Излитане за Доха в 00.05 ч.

 

Ден 11 Кацане в Доха в 04.45 ч. Полет за София в 07.45 ч. Кацане на аерогара София в 11.50 ч.