Индонезия и Сингапур - богатство и разкош

Индонезия и Сингапур - богатство и разкош

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1: София – Джакарта

В 11:30 часа - регистриране за полет на  Qatar Airways QR 228 до Доха. Отпътуване в 13:25 часа. Пристигане в Доха в 18:05 часа. Смяна на самолет. Полет QR 958 в 18:50 часа до Джакарта.

Ден 2: Доха - Джакарта. Джакарта – Джогджакарта

Пристигане в Джакарта в 07.40 ч. Полет до Догджакарта на GARUDA GA-208 в 12.10 ч. Пристигане в Джогджакарта в 13:25 ч. Среща с представител на посрещащата агенция. Настаняване в х-л Sahid Rich Jogja или подобен. Нощувка.

Ден 3: Джогджа – храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур

Закуска. Трансфер до храма Прамбанан /10 век/ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена  - Вишну, Брахма и Шива. Посещение на Султанския дворец в Джогджакарта, където ежедневно се представят следните изкуства: ява танци, уаянг /театър на сенките/, гамелан. Обяд. Следобед – посещение на будитския комплекс Боробудур /9 в./, най- посещаваната световна туристическа забележителност на Индонезия, включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга, украсени с 2672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най- горната платформа, е заобиколен от 72 Буда статуи, поставени във вътрешността на ажурни ступи. Наблюдаване на залеза от върха на монумента. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Джогджа - Таванмангу – храма Сукух

Закуска. Трансфер до Таванмангуна склоновете на вулкана Лаву. Започва изкачване ( около 3 ч.) до храма Сукух, минавайки покрай водопада Гроджаган Севу и гори, които са хабитат на различни популации маймуни. Този район в северозападните склонове на планината Лаву е последния бастион на хиндуизма в централна Ява при настъплението на исляма. Храмовият комплекс напомня умалено копие на мексиканските Тикале и Чичен-Ицу с трапецовидната си архитектура. Израз е на отслабването на хиндуистка иконография пред местното влияние с култа към плодородието, включващ множество фалически символи. Настаняване в х-л Sukuh Cottage или подобен. Нощувка.

Ден 5: Таванмангу – Маланг

Закуска. Трансфер до Маланг, вторият по големина град в изт. Ява, с кола. Около 17:00 ч. - пристигане в Маланг и настаняване в х-л Hotel Santika Malang или подобен. Нощувка.

Ден 6: Маланг-Бромо

Закуска. Панорамна обиколка с открити джипове към калдерата Тенгер ( 1.5 ч.) по красив, рядко използван път, с множество пейзажи и стръмни каньони. Пристигане на ръба на калдерата на Тенгер, фото-пауза за заснемане на вулканите Семеру, Бромо и др. Сафарито продължава надолу по калдерата, пресича се дъното и се изкачва по противоположния склон за пренощуване в бунгало на ръба на калдерата. Настаняване в х-л Lava View Bromo или подобен. Нощувка.

Ден 7: Изгрев на Тенгер – вулкана Йен

Закуска. Ранно отпътуване преди изгрев с джип за най-известната индонезийската панорама, която се разкрива от връх Пананджакан (2775 м.). Изгревът над калдерата с върховете на Семеру и Бромо е грандиозен спектъкъл. Закуска на открито. Пристигане в късния следобед в района Баниванги и настаняване в х-л Santika Banyuwangi  или подобен. Нощувка.

Ден 8: Йен – Бали – Убуд

Рано сутринта (01:00часа) – отпътуване с 4х4 за отправната точка на изкачването по пътеката, която води нагоре към красивия активен кратер на вулкана (около 1 час катерене)  с известното тюркоазено киселлинно езеро, най-киселинното езеро в света и отчасти втечнените серни отлагания. Фумаролите са толкова горещи, че сярата излиза като зеленикава пара. Процесът на обработка на серните отлагания за добиване на чиста сяра е много трудоемка и тежка работа, която може да се види на място. Завръщане в хотела за почивка, закуска и освобождаване на стаята.

Отпътуване за пристанище Кетапанг за прекосяване на пролива Бали с ферибот до пристанище Гилиманук, Бали. Трансфер до Убуд. Настаняване в хотел  Kamandalu Ubud или подобен.  Нощувка.

Ден 9: Убуд, Бали

Закуска. Свободно време. Нощувка.    

Ден 10: Убуд, Бали

Закуска. Пешеходен тур с гид на центъра на Убуд – културен център на Бали, описан в новелата на Елизабет Гилбърт „Eat, pray, Love”. Тура продължава с посещение на селцето Батуан, известно с 1000-годишен храм в Балинезийски стил.

Отпътуване за резервата Monkey Forest и посещение на трите храма Monkey Temples.

Посещение на селището Мас, известно с дърворезбите си. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 11: Убуд – Нуса Дуа

Закуска. Освобождаване. Трансфер с бус до Нуса Дуа. Настаняване в х-л  Nusa Dua Beach или подобен. Нощувка.

Ден 12: Бали

Закуска. Свободно време. Нощувка.

Ден 13: Бали – Сингапур

Закуска. Трансфер до летището за полетна Air Asia QZ504 в 08.55 ч. до Сингапур. Пристигане в Сингапур в 11:45. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел SWISSOTEL THE STAMFORD SINGAPORE или подобен. Свободно време. Нощувка.   

Ден 14: Сингапур

Закуска. Време за допълнителни турове. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летище в 23:00 - 23:30.

Ден 15: Сингапур -  София

Регистриране за полет на Катар еруейз QR 945 до Доха (и от там – София) в 02:25 часа. Кацане в Доха в 04:55 часа. В 07.05 излитане за София. Пристигане в София в 12.05 часа.