Индия - Златния триъгълник

Индия - Златният триъгълник

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 СОФИЯ - ДЕЛХИ

Отпътуване по маршрут София - Истанбул - Делхи

 

Ден 2 ДЕЛХИ

Пристигане на летището е Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Закуска. Настаняване Времето за настаняване в хотела е 12:00 часа .

Следва обиколна програма на Делхи. Ще посетим Старо Делхи - 300-годишният ограден град, построен от император Шах Джехан през 1648 г. като негова столица и кръстен на него. Преминаваме покрай великолепната Червена крепост, изградена от червен пясъчник. Продължаваме към Chandi Chowk, някога имперски булевард на Mughal Royalty, който днес е най-оживената търговска зона на града.

След това ще започне и обзорната обиколка на Ню Делхи - новата столица, проектирана от сър Едуард Лутиенс. Ще видим Президентския дворец, Rashtrapati Bhavan и сградите на секретариата - центърът на цялата правителствена дейност. Продължаваме по главния булевард, внушителния Rajpath до мемориалната арка на Първата световна война, Портата на Индия, сградата на Върховния съд. Посещаваме Кутаб Минар от 12-ти век, изящно ръчно издълбан с височина от 234 фута, и железния стълб, който е устоял на разрушенията на времето и не е ръждясал дори след 1500 години. Ще видим гробницата на Хуманюн, вдовицата на Хуманюн Хамида Бану Бегам, известна още като Хаджи Бегам. Изграждането на гробницата му започва през 1569 г., четиринадесет години след смъртта му. Това е първият отчетлив пример за правилния моголски стил, който е вдъхновен от персийската архитектура. Мирак Мирза Гиат, персиец, е бил архитектът, нает от Хаджи Бегам за тази гробница.

След разглеждане на забележителностите продължете към хотела за настаняване.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 3 ДЕЛХИ - ДЖАЙПУР (приблизително 264 км, ​​5-6 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур сутринта и настаняване в хотела. Свободно време.

Вечерно посещение на Бирла Мандир, известен още като храма Лакшми Нараян, за да станете свидетели на церемонията на Арти - Храмът Laxmi Narayan или храмът Birla се намира в подножието на крепостта Moti Dungri, на около 6 километра от центъра на града Джайпур и е много известен сред любителите на архитектурата и сред поклонниците. Въпреки че не е много стар, този храм е известен със своята грандиозна архитектура и спокойна красота. Този храм е посветен на хиндуистки Бог защитник, Вишну и неговата съпруга, богинята Лаксми. Този храм също така държи светилище на различни други индуски богове и богини

Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 4 ДЖАЙПУР

Закуска в хотела. Сутрешна екскурзия до крепостта Амбър с джип. Амбър е класически, романтичен Раджастански Форт Палас. Грапавите, опустошени от времето стени на крепостта може да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюри, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, освен празници. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Вътре посетете Jag Mandir или Залата на победата. Вътре в Jag Mandir е прочутият Sheesh Mahal - стая с четирите стени и тавана, изцяло вградени с блестящи огледала, които са били специално внесени от Белгия през този период. По пътя към Форт Амбър, ще имате кратка спирка за снимки в Хава Махал - Двореца на ветровете.

Следобедната обиколка на града започва с посещение на Градския дворец на махараджата, бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжейната армия, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети, тъпаци, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия. По-късно посетете Джантар Мантар, която е най-голямата обсерватория, изработена от камък и мрамор в света. Разположена близо до портата на Градския дворец, обсерваторията има 17 големи инструмента, много от които все още са в работно състояние.

Ако желаете може да се насладите на возенето с рикша по време на обиколката на града.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 5 ДЖАЙПУР - АГРА (приблизително 235 км, 5 часа)

Закуска в хотела. Отправяме се към Агра от Джайпур. Абханери първоначално е наречен Абха Нагри, което означава Град на яркостта. Построен е от крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар през 9 век. Той е популярен за храма Чанд Баори и Харшат Мата. Легенда е, че богинята Харшат Мата облива цялото село със сияние, така че то е наречено Абха Нагри, което вероятно е грешно произнесено като Абханери.

Настаняване в хотела.

В следобедните часове ще посетим Червената крепост. Крепостта Агра зад нейните забранителни бойници от червен пясъчник се намират дворци, които разказват историята на Монголската империя. Най-впечатляващата част са Dewan-e-Aam, където императорът е седял на трона си, за да раздава на поданиците си, и Dewan-e-Khas, където е приемал чуждестранни сановници.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 6 ДЕЛХИ - АГРА (приблизително 205 км, 4-5 часа)

Рано сутринта посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 г. в памет на неговата кралица Мумтаз Махал, за да погребе нейните тленни останки. Това архитектурно чудо е шедьовър с перфектни пропорции, изработен от бял мрамор, който е свидетелство за уменията на 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия и на които им отне 17 години, за да завършат тази „Любовна поема в мрамор“. (Тадж Махал остава затворен в петък).

Закуска в хотела. След закуска продължете за Делхи. При пристигането си в Делхи ще посетим храма Акшардхам. Преживяването в Акшардхам е просветляващо пътешествие през славното изкуство, ценности и принос на Индия за напредъка, щастието и хармонията на човечеството. Комплексът Swaminarayan Akshardham е построен само за пет години чрез благословията на HDH Pramukh Swami Maharaj от Bochasanwasi Shri Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha (BAPS) и колосалните всеотдайни усилия на 11 000 занаятчии и на доброволци на BAPS.

Отпътуване към хотела за настаняване. Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 7 ДЕЛХИ - БЪЛГАРИЯ

При трансфер до летището за полет към България.