Шри Ланка - благословената земя

Шри Ланка - благословената земя

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 

 Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Терминал 2 в 12:10 ч. за отпътуване в 14:10 ч. с редовен полет на „Fly Dubai“ по маршрут София – Дубай – Коломбо. Кацане в Дубай в 20:55 ч. Престой в транзитна зала. Отпътуване за Коломбо в 23:20 ч.

 

Ден 2, Пристигане, Коломбо – Pinnawala – Градина за подправки – Dambulla
След пристигането ви в 05:25 ч. и получаването на багажа, ще Ви очаква представител на фирмата – партньор. Следва трансфер до хотела в Sigiriya (150 км или 3 часа и 45 минути). По пътя се посещава ферма / приют за слонове в Pinnawala. Там живеят 90 слона, част от които са бебета, намерени изоставени. Най – доброто време за посещения е от 09:15 ч. до 13:15 ч. , когато слоновете се хранят. 
Настаняване в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya.

 

Ден 3, Скалната крепост в Sigiriya – Национален парк Minneriya – Сафари със слон   
Закуска. Изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като „Крепостта в небето“ („Fortress in the Sky”), е една от най – значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477 – 495 след Христа). Другото име, с което е известна, е „Скалата на Лъва“ (Lion’s rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейн. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya. Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya.

 

Ден 4, Sigiriya - Kandy
След закуска – отпътуване за Kandy (90 км или 2 часа и 30 минути).
По пътя – посещение на златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най – хубавия пещерен храм в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв. метра е известен и с множеството картини. В пещерите има над 150 изображения на Буда като най – голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. По пътя ще посетите фермата за подправки в Matale. Ще видите известни подправки в естествената им среда и ще научите интересни факти за тях. С пристигането в Канди е планирано посещение на храм Temple of the Sacred Tooth Relic. Там се съхранява най – важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда. Следва тур на Kandy, включително посещение на работилница за бижута. Ще видите как скъпоценните камъни се режат и полират.
Вечерно традиционно шоу. Нощувка.

 

Ден 5, Kandy   
След закуска посещение на ботаническата градина Peradeniya. Денят продължава с тур на Kandy. Вечеря. Нощувка в Kandy.

 

Ден 6, Kandy-Mirrisa   
Закуска. Трансфер до Mirissa (248 км или 5 часа). По пътя – посещение на Холандския форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най – известна забележителност е масивния форт, строен от португалските и дострояван от холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по – стар и може би това е Tarshish, споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта, с площ от 364 хиляди кв. метра, почти не е останала и следа от португалските  му създатели. През 1663 г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по – висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно – Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  По време на пътуването – възможност за снимки с рибари на кокили, а настроените за приключения могат да пробват този старинен метод на риболов. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Mirissa

 

Ден 7, Mirrisa
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 06:30 ч. от пристанището и ще прекарате 4 – 5 часа на нея. Следобед – свободно време. Вечеря. Нощувка в Mirissa.

 

Ден 8, Mirrisa
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Mirissa.

 

Ден 9, Mirrisa-Colombo   
Закуска.  Трансфер до Коломбо (156 км. 2 часа и 30 минути). С пристигането в Коломбо – тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите Канелената градина, хиндуисткия храм и златарските ателиета. Ще посетите Холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант. Траснфер до летището около 23:00ч.

 

Ден 10, Colombo - София
Отпътуване в 01:50 ч. с редовен полет на „Fly Dubai“. Пристигане в Дубай в 05:15 ч. Престой в Дубай. Отпътуване за София в 09:40 ч. Пристигане в София 13:30 ч.

 

Край на програмата.