Бали - късче от рая

Бали - късче от рая

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1
Заминаване от летище София в 21:40 ч. за Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 23:05 ч.  Кратък престой на летището, след което полет за Денпасар в 01:20 ч. (след полунощ).

Ден 2
Пристигане в Денпасар в 19:30ч. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за полудневна екскурзия до храма Улувату и посещение на традиционния танцов спектакъл "Kecak Dance" с включена вечеря (срещу допълнително заплащане от  60 евро на човек). По време на тази полудневна обиколка ще разгледате невероятния храм Улувату, намиращ се на скала, извисяваща се на 100 метра навътре в океана. Името Улувату е съчетание от две думи – "улу"– край и "вату" – камък, тоест - храм, стоящ на края на камъка. Храмът и околността са дом на стотици маймуни, които се считат за пазители на местните жители. Именно на това внушително място залезът е едно от най-вълнуващите преживявания. След залез слънце ще се насладим на най-популярния и мистичен балинезийски танц, Kecak, който е основан на сюжет от известния индийски епос "Рамаяна". Ще завършим вечерта с вкусна вечеря от морски дарове в залива Jimbaran Bay. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка възможност за полудневна екскурзия до Убуд (срещу допълнително заплащане от 40 евро). Сутринта отпътуване до "културното сърце" на Бали, Убуд. По пътя ще спрем в района на  Tegalalang, за да видим невероятните оризови тераси в Бали, красиво "подредени" от природата. След това продължаваме по живописното шосе през Petulu, за да стигнем до централната част на Убуд, където ще видим двореца, в който се намира Кралското семейство. През нощта градините на двореца се използват за организиране на някои от най-важните танци в Бали, като например "Legong Dance", "Barong Dance", "Ramayana" и Балета Махабрата. В непосредствена близост до двореца се намира най-артистичния пазар на Убуд. Тук, разхождайки се ще, видим много балийски изделия и текстил и ще имаме възможност да си закупим сувенири. Накрая ще завършим с кратка обиколка на маймунската гора - дом на дългоопашати макаци. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или въможност за полудневна екскурзия до храмовете "Улун Дану Братан" и "Пура Танах Лот" с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек). По време на тази екскурзия ще имате възможност д асе докоснете до най-значимия храм не само в район Белутул, но и в цяла Индонезия – "Улун Дану Братан", който е един от символите на остров Бали. Храмът е разположен на 1200 метра над морското равнище на бреговете на езерото Братан, чийто води се считат за свещени. Изграден през 1663 г., храмът се е използвал за церемониални жертовприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките - Деви Дану. Обяд, включен в цената. Продължаваме към "Танах Лот"– действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава "Земя в морето" – построен е върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скала. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 6
Закуска.Свободно време за пълноценна почивка или възможност за посещение на Североизточната част на остров Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг. Целодневна екскурзия с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек). Областта Кинтамани е разположена на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – "Пура Улун Дану Батур", който е вторият по важност за жителите на острова след "Пура Бесаких". Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът "Пура Улун Дану Батур" бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче, при ново изригване, лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед - отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът "Пура Тирта Емпул" – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела.

Ден 7
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за целодневен круиз до остров Лембонган на борда на катамарана "Бали Хей" (срещу допълнително заплащане от 115 евро на човек с включен обяд). Днешния ден е посветен на негово величество „Индийския океан“. Ден за забавления, плаж, гмуркане и наблюдаване на красивите коралови рифове и пъстрия подводен свят в залива около острова. След не повече от 60 минути ще пристигнем на Лембонган  - остров, заобиколен от мангрова растителност, палми и бели пясъчни плажове. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освобождаване на стаята около обяд. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 21:00 ч.

Ден 10
Пристигане в Истанбул в 05:25 ч. и полет за София в 07:45 ч. Каца на летище София в 09:05 ч.