Северна Корея - непозната и непредсказуема

Северна Корея - непозната и непредсказуема

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

1 ден / 10.04.2019
Среща на летище София / Терминал 2/ в 13:10 ч. с водача на групата, който ще Ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за Дубай в 16:10 ч. с авиокомпания Fly Dubai. Кацане в Дубай в 22:05. Полет за Пекин в 03:55 ч. с Airbus A 380-800.

2 ден / 11.04.2019
Пекин – пристигане следобед / 15:25 ч. /. Трансфер до хотела. Вечерта *по желание посещение на грандиозния шоу спектакъл “Династията на Златната Маска” - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци – заявява се и се заплаща в България 40 евро / 79 лева. Нощувка.

3 ден / 12.04.2019
Закуска. Трансфер до летището и полет от Пекин до Пхенян. Пристига се ранния следобед. Посрещане от местните екскурзоводи (на разположение на групата ще бъдат 2 екскурзовода и 1 шофьор). По пътя към хотела се посещава и първата забележителност на града – Триумфалната Арка. Именно тук Президентът Ким Ир Сен прави своето първо обръщение към корейския народ след японската окупация. Настаняване в хотел „Yanggakto“ – хотел от висока класа (спрямо местната категоризация), който се намира на едноименния о-в на р. Таедонг – реката, пресичаща Пхенян. Вечеря извън хотела – в местен традиционен ресторант. Нощувка.

4 ден / 13.04.2019
Закуска. Групата тръгва (с автобус) северно от Пхенян към планината Миохянг. Най – важната забележителност тук са две огромни сгради, построени през 1978 г., които местните наричат „Изложба на международното приятелство“. Те са пълни с подаръците, които са получил Ким Ир Сен и Ким Чен Ир от хора от цял свят – от държавни глави до обикновени граждани. Подредени са по райони и е изчислено, че ако Ви отнема по 1 минута за разглеждането на един подарък е нужна повече от година, за да се види всичко изложено. Групата ще разгледа само малка част. През 2018 г. е открита и нова зала, посветена на подаръците на новия лидер Ким Чен Ун. По време на разходката ще се направи и кратка почивка на една тераса с прекрасен изглед към заобикалящата природа. Преди обед ще се посети и близо намиращият се Будистки храм на няколко хиляди години – Похион. За съжаление е бил разрушен по време на корейската война и днешния му вид е възстановка. Обяд. Групата се отправя обратно към Пхенян и следващата спирка е Националната библиотека с над 30 милиона книги. От тук се разкрива пресрасна гледка към най-големия площад Ким Ир Сен. Следва разходка с Метрото в Пхенян – това е най-дълбокото метро в света. Спира се на шест спирки. Прибиране обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден / 14.04.2019
Закуска. Първата забележителност за деня е Двореца на Слънцето Кумсусан – мавзолей, в който са изложени телата на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир. Това е най – важното място за корейския народ и се изисква подходящо облекло: господата задължително с риза и вратовръзка, а дамите с прилични дрехи. Обиколката продължава около един час и петдесет минути, като е категорично забранено да се правят снимки. След този тур има възможност за фотографии на площада отпред с прекрасен изглед към Двореца. Следва посещение на най – големия площад на Пхенян – „Ким Ир Сен“ – мястото, на което се провеждат всички военни паради, масови танци и манифестации. Следваща спирка – Международната езикова книжарница – добра възможност за закупуване на сувенири и подаръци. Обяд. След това посещение на кулата Чучхе – 150 м. високa, това е най – високата каменна кула в света, на върха на която е запаленият факел. Тук екскурзоводът ще запознае туристите със философията на Чучхе, което означава „автономност“. Тези от туристите, които имат желание да се насладят на прекрасната гледка от върха, могат да се изкачат с асансьора до горе / заплащат се 5 евро /. Следва разглеждане на Паметника на Корейската Работническа партия състоящ се от сърп, чук и калиграфска четка, открит през 1995 г. по случай 50 годишнината от основаването на партията. Групата се отправя към град Нампхо, където се разглежда Западноморския шлюз, построен между река Таендонг и Западно море. Турът продължава към „Dragon Hot Spa“ House на западния бряг, за да се наслади на вечерята от „петролено“ мидено барбекю и топла минерална баня. Нощувката е в едноименния хотел.

6 ден / 15.04.2019
Закуска. Групата се отправя обратно към Пхенян, за да вземе участие в Празненствата по случай 107 г. от рождението на Ким Ир Сен. Първата спирка е в зеленчуковата ферма Зангчон, открита 2016 г. Следва присъединяване към учениците на площад „Ким Ир Сен“, за да се види масовата манифестация с танци. Ако времето позволява – в този следобед посещение на Севернокорейски цирк – едно изживяване, което горещо се препоръчва (срещу доплащане от 30 евро). Отправяме се към старата столица на Северна Корея – Късон, от времето на династията Корьо. Настаняване в хотел „Minsok“ – традиционен хотел от времето на династията Ли. Това е един много различен дори и за Корея хотел – спи се на отопляем под в къщички на по 100 години (реновирани, но запазен стил). Вечерята е в същия хотел.

7 ден / 16.04.2019
Закуска. Разглеждане на града: посещение на хълма Джанам със статуята на Ким Ир Сен, откъдето се разкрива прекрасна гледка към страната и новата част на Късон. Следва посещение на Демилитаризираната зона / ДМЗ / – едно от малкото незасегнати места от войната. Разглеждат се къщите, в които са се водели преговорите и са подписани договорите със САЩ за прекратяване на Корейската война. Възможно е да се влезе и в една хижа и да се прекрачи разделителната линия между Северна и Южна Корея. Посещение на музея на династията Корьо, чиято сграда е стара Конфуцианска школа. Там се намира и „магазин за печати“ – място, където се продават печати, марки, женшен, сувенири и една от най – богатите колекции на пощенски картички. Обяд в местен ресторант, където ще бъдат сервирани традиционни ястия наречени “Panasanggi” – предлагани в кралския двор на династията Корьо, поднесени в златни купички. По пътя обратно – посещение на бетонната стена, построена в южната част на ДМЗ, разделяща Корея на две. Следва гробницата на цар Вангон – основателят на династията Корьо и връщане обратно в Пхенян. Вечеря в местна пицария. Нощувка.

8 ден / 17.04.2019
Закуска. Посещение на военния музей, посветен на Войната за освобождение на отечеството, заедно с единствения останал пленен американски кораб от 1968 г. - “Pueblo”. Сградата е реновирана през 2013 г. и може да се придобие пълна представа за Корейската война. Турът продължава към покрайнините на Пхенян, за да се разгледа Студиото за игрални филми на Корея, където са снимани най-известните им филми. Обяд. Посещение на зала по таекуондо – Националното бойно изкуство на Корея, за да се види тренировка или демонстрационно шоу. Следва посещение на студио за изкуства Мансудае, където са направени всички известни корейски картини, мозайки, статуи и др. Възможност за посещение на няколко ателиета за мастилени рисунки, маслени рисунки, бродерии и керамика. В наличните магазинчета могат да се закупят някои истински произведения на изкуството. Следва посещение на средното училище, за да се види и тяхното представяне на танците. Последната спирка за деня е местен бирен бар, където може да се опита корейска бира (консумацията не е включена в цената). Прощална вечеря. Нощувка.

9 ден / 18.04.2019
Закуска. Трансфер до летището и полет до Пекин. Кацане около 9:30 ч. Следва туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най – големият открит площад в света – „Тиенанмън Мън“. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи, дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Полетът от Пекин до Дубай е в 00:40 ч. с Airbus A 380-800.

10 ден / 19.04.2019
Кацане в Дубай в 05:00 ч. Полет за София в 10:35 ч. Пристигане в София около 15:00 ч.